Top 5 best gelezen artikelen – week 36

artikelen

Druk geweest met andere dingen dan VIVA.nl checken? Dat snappen we heus, en daarom zetten we de vijf best gelezen artikelen voor je op een rij.

1. Lotte (21) heeft taaislijmziekte: ‘Het kan morgen klaar zijn’

Het begon met een longontsteking, maar al snel kwamen de ouders van Lotte (21) erachter dat er meer achter die diagnose zat. Ze had cystic fibrosis (CF), ook wel taaislijmziekte genoemd, wat betekent dat ze ongeneeslijk ziek is 

taaislijmziekte

2. Charlotte: ‘Een hartaanval? Ik was pas 34’

Als Charlotte (nu 38) op een maandagochtend plotseling niet lekker wordt, denkt ze geen seconde aan een infarct. Maar haar vriend Guido vertrouwt het niet. Nog geen uur later ligt ze op de spoedeisende hulp.

hartaanval jonge leeftijd

3. Noami van As: ‘Ik zie mezelf wel zitten later, met Sven in een camper’

De hockeyfinale op de Spelen in Rio was haar laatste wedstrijd als international, dus Naomi van As heeft zeeën van tijd over. Dat betekent meer ruimte voor uitgaan, shopreisjes, friet en Sven. En een tv-carrière. “Fuck, dacht ik. Stond ik daar, zonder mijn team. Alleen. Voor een camera.”

Naomi van as

4. Hoe je kind jou voor aap zet 

Vage kennissen beledigen, ongeremde piemelpraat of een behoorlijk pikante droombaan hebben voor ‘later als ze groot zijn’. VIVA-forummers vertellen hoe hun kinderen ze soms het schaamrood op de kaken bezorgen.

grappige uitspraken kinderen

5. Wel of niet meebetalen aan de inboedel van zijn huis?

Bij de koop van een huis komen een hoop kosten en risico’s kijken. Terwijl het ene stel ervoor kiest om samen in een huis te investeren en de kosten 50/50 te verdelen, zet een ander koppel het huis liever op één naam. Dat is ook het geval bij forummer 12345678910 en haar vriend.

samenwonen

Beeld: iStock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.