Deze indrukwekkende speech van transgender meisje Kai gaat viral

transgender

Kai Shappley is een naam om te onthouden. Het transgender meisje is pas tien jaar, maar wist met haar speech tegen Texas’s nieuwste anti-trans-wetsvoorstel diepe indruk te maken. Haar rake woorden gaan dan ook viral op Instagram.

De wet zou transjongeren de toegang tot gezondheidszorg voor een transitie verbieden, en ouders en medische zorgverleners die instemmen met deze zorg, classificeren als kindermishandelaars.

Jonge activiste

Kai is activist en actrice, en naar eigen zeggen ook ‘kattenliefhebber, president in wording en de grootste Dolly Parton-fan’. Ze is een trots transgender meisje, maar ze laat weten deze trots niet altijd te kunnen delen en veel te maken te hebben met discriminatie.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Indrukwekkende speech

Tijdens een hoorzitting van de commissie Staatszaken hield ze een speech, waarin ze haar standpunt op indrukwekkende wijze verkondigde. En hadden we al gezegd dat ze pas tien jaar is? ‘Ik hou van ballet, wiskunde en Dolly Parton. Ik besteed mijn vrije tijd niet graag aan het vragen van volwassenen om goede keuzes te maken’, begint ze.

Smeken

‘Het maakt me verdrietig dat sommige politici transkinderen zoals ik gebruiken om stemmen te krijgen van mensen die me haten, alleen maar omdat ik besta,’ zei ze, en ze smeekte de commissie om naar haar te luisteren en zichzelf te onderwijzen. ‘Maak geen slechte keuzes. Het is nooit te laat om het om te draaien’, aldus de tiener.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Popsugar. Beeld: Instagram
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.