Trip down memory lane: Bridget Jones 2 én Notting Hill staan sinds deze week op Netflix

notting hill

Hul je in je oodie, pak je popcorn en strek je languit op die mooie bank van je. Deze week verschijnen o.a. Unsolved Mysteries, het tweede seizoen van The Alienist én The Queen’s Gambit op Netflix. Qua films schotelt Netflix ons o.a. Notting Hill, Split en American Gangster voor.

Series

The Alienist seizoen 2

In het tweede seizoen van The Alienist is Sara Howard (Dakota Fanning) zélf privédetective geworden. Als het kindje van een Spaanse diplomaat ontvoerd wordt, roept ze de hulp in van haar oude collega’s Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) en John Moore (Luke Evans). Al snel komen ze tot de conclusie dat een seriemoordenaar handig gebruik maakt van de ontstane verwarring.

The Alienist is gebaseerd op de boekenreeks van auteur Caleb Carr, waarvan momenteel drie delen bestaan (met twee nieuwe boeken in voorbereiding). Mogelijk krijgt de spannende misdaadthriller dus nog een paar jaargangen extra.

De Barbaren

Het Romeinse Rijk heeft net Gallië veroverd en richt haar hongerige ogen op de noordelijke wouden van Germanië. De Germaanse stammen willen niets weten van Romeinse overheersing, maar zijn veel te verdeeld om serieus tegenstand te bieden. Officier Ari wordt verscheurd door zijn Germaanse afkomst én zijn loyaliteit aan de Romeinse adelaar. De Duitstalige miniserie is geknipt voor fans van series als Vikings, óf Ridley Scotts Gladiator.

The Queen’s Gambit

Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) lijkt een meisje dat zó doorsnee is dat het bijna pijn doet. Dit verandert als de directeur van haar weeshuis haar leert schaken. Beth is een natuurtalent, maar als ze op serieus niveau wil spelen moet ze álles geven… Ze vlucht in de alcohol en verdovingsmiddelen, terwijl ze om probeert te gaan met de enorme druk.

Unsolved Mysteries seizoen 2

Weinig dingen spreken tot de verbeelding als onopgeloste moord- en vermissingszaken. Na het prima eerste seizoen verscheen deze week de tweede reeks van Unsolved Mysteries. In de zes nieuwe afleveringen zien we ondermeer geestverschijningen, een onmogelijke ontsnapping uit de gevangenis en een lugubere, dubbele kinderontvoering. Dat de zaken niet opgelost worden blijft een beetje frustrerend, maar verder is Unsolved Mysteries ‘true crime’-materiaal van de bovenste plank.

Films

American Gangster

Denzel Washington speelt Frank Lucas. Nadat maffiabaas ‘Bumpy’ Johnson (de hoofdrolspeler uit Godfather of Harlem!) het loodje legt neemt hij zijn drugsimperium over. Rechercheur Richie Roberts (Russell Crowe) doet onderzoek naar Lucas’ handel nadat zijn partner stierf aan een overdosis ‘Blue Magic’; Lucas’ speciale vorm van heroïne.

Apocalyps Now Redux

Apocalyps Now is een geweldige filmklassieker, en in deze heruitgave voegde regisseur Francis Ford Coppola nog eens drie kwartier toe aan de reis richting de waanzin van kapitein Willard (Martin Sheen).

Mr. Bean’s Holiday

Mr. Bean gaat op vakantie in Europa, en natuurlijk maakt Rowan Atkinson geliefde typetje er een enorme puinzooi van. Door een misverstand neemt hij per ongeluk de zoon van een regisseur op sleeptouw, en komt Bean bekend te staan als ontvoerder! De politie maakt jacht op hem, maar dat staat Mr. Beans vakantie natuurlijk niet in de weg.

Bridget Jones: The Edge of Reason

Na Bridget Jones’s Diary (2001) leken Bridget (Renée Zellweger) en Mark Darcy (Colin Firth) na veel misverstanden eindelijk een setje. In de sequel krijgen de twee ruzie over hun huwelijksplannen, en komt Bridget de gladjakker Daniel (Hugh Grant) weer tegen.

Inglourious Basterds

Quentin Tarantino neemt een loopje met de Tweede Wereldoorlog in Inglourious Basterds. Aldo Raine (Brad Pitt) leidt een groepje Joodse commando’s door Europa, die nazi’s graag op beestachtige wijze afslachten. Deze ‘bastards’ krijgen de opdracht om Adolf Hitler te vermoorden, maar de sluwe SS’er Hans Landa (een meesterlijke Christophe Waltz) heeft hun plannetje door.

I, Tonya

Tonya Harding (Margot Robbie) is een talentvol kunstrijdster, maar wordt door schaatsfans niet serieus genomen vanwege haar eenvoudige komaf. Haar moeder beult haar totaal af, waardoor Harding zo snel mogelijk het huis verlaat en in contact komt met allerlei gajes. Als Tonya het WK dreigt te missen heeft haar man (Sebastian Stan) wel een goed idee: twee criminelen inhuren om haar concurrent Nancy Kerrigan te intimideren. In plaats daarvan breken ze bijna haar knieschijven, en veroorzaken ze één van de grootste sportschandalen van de jaren 90.

The Other Boleyn Girl

Natalie Portman en Scarlett Johansson spelen de adellijke gezusters Anne en Mary Boleyn. Hun vader gebruikt al zijn invloed om Anne te koppelen aan (de getrouwde) koning Henry de Achtste, maar hij vindt Anne véél interessanter en wil alleen maar een mannelijke erfgenaam. De twee zussen worden elkaars grootste vijanden terwijl het plannetje uitloopt op een drama.

Loving

Richard (Joel Edgerton) en Mildred (Ruth Negga) wonen in een dorpje in Virginia en zijn verliefd… Het probleem is dat witte en zwarte mensen niet mogen trouwen in deze staat. Richard en Mildred trouwen in een andere staat en denken weer gezellig naar huis te kunnen, maar daar denkt de sheriff anders over! De familie Loving verhuist naar Washington, maar wordt steeds gefrustreerder door hun verbanning uit hun geboorteplaats. Ze stappen naar de rechter om de onrechtvaardige wet te laten schrappen.

Het drama werd niet erg goed bezocht in de bioscoop, maar dong wel mee naar vele internationale filmprijzen. Edgerton en Negga grepen zelf naast een Oscar én een Golden Globe.

Midnight Sun

Bella Thorne en Patrick Schwarzenegger spelen de hoofdrol in deze romantische tranentrekker. Katie (Thorne) heeft een zeldzame huidaandoening waardoor ze geen enkel zonlicht kan verdragen. Ze is verliefd op Charlie (Schwarzenegger) maar durft de hunk niet te vertellen dat ze waarschijnlijk nog maar zéér kort te leven heeft. Midnight Sun is een remake van de Japanse film A Song to the Sun, maar evenaart het origineel niet.

Nanny McPhee

De familie Brown zit helemaal aan de grond. Vader Cedric (Colin Firth) heeft geen geld meer, maar wél zeven bloedjes van kinderen. Cedric zoekt een bruid: anders zet zijn tante de fincanciële steun aan de familie stop. De magische Nanny McPhee (Emma Thompson) leert alle kinderen goede manieren, én geeft ze tips om een geschikte vrouw voor hun vader te vinden.

Notting Hill

In deze ‘moeder aller romcoms’ zit Hugh Grant enorm in de rats. Zijn vriendin heeft hem verlaten en eigenlijk heeft hij alle hoop op een relatie opgegeven. Bij toeval ontmoet hij filmster Anna Scott (Julia Roberts) maar haar carrière lijkt een relatie onmogelijk te maken. Notting Hill betekende de absolute doorbraak van Grant, die binnenkort te zien is in de thrillerserie The Undoing, met Nicole Kidman.

Over The Moon

In deze animatiefilm wil de kleine Fei Fei astronaut worden. Haar moeder vertelde haar ooit de legende van de maangodin Chang’e, en na haar dood wil Fei Fei bewijzen dat het schitterende verhaal klopt. Niemand gelooft haar, dus in deze ontroerende kinderfilm probeert Fei Fei zélf een ruimteraket te bouwen.

Rebecca

Lily James speelt de gelukkige jongedame die ‘de nieuwe Mrs. De Winter’ mag worden. De rijke weduwnaar Maxim (Armie Hammer) vraagt haar ten huwelijk en dolblij reist ze af naar zijn landgoed Manderley. Eenmaal daar blijkt het helemaal niet zo gezellig… De schaduw van Maxims overleden vrouw Rebecca hangt als een lijkwade over het landhuis, en het personeel háát de nieuwe mevrouw De Winter enorm.

Split

In 2017 was horrorfilm Split één van de grote verrassingen. Anya Taylor-Joy speelt Casey Cooke; een meisje dat met een stel vriendinnen wordt ontvoerd door Kevin Crumb (James McAvoy). Crumb heeft niet minder dan 24(!) verschillende persoonlijkheden, die strijden om de baas te zijn. Één van deze lugubere figuren is echter een dodelijk, kannibalistisch beest!

Tesla

Zowat iedereen kent uitvinder Thomas Edison, maar zijn collega/concurrent Nikola Tesla is een stuk minder beroemd. Tesla vertelt over de strijd tussen deze twee geniën, die beiden een manier bedachten om elektriciteit aan de wereld te leveren. Tesla (Ethan Hawke) bedacht de superieure wisselstroom, terwijl Edison (Kyle MacLachlan) met gelijkstroom op de proppen kwam (en vervolgens met Tesla’s uitvinding aan de haal ging!)

Bron: Superguide