Trouwen met je kat

Dat een hoop mensen niet helemaal 100 procent in hun bolletje zijn, weten we allemaal. Eén van hen is de Duitser Uwe, die een wel heel opmerkelijke verloofde heeft.

Postbode Uwe treedt namelijk in het huwelijksbootje met… zijn kat. De 39-jarige Duitser houdt zoveel van zijn huisgenoot Cecilia dat hij besloot een klein ringetje om haar pootje te schuiven.

Romantische ziel
Waarom? Zijn huisdier heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 15 jaar bereikt en zal waarschijnlijk binnen niet al te lange tijd te komen overlijden. Voor die tijd wil Uwe graag voor eeuwig verbonden zijn Cecilia. “Onze harten slaan tegelijk”.

De poes is geen ideale huwelijkskandidaat, want het 8 kilo-wegende huisdier lijdt aan stevig overgewicht en heeft behoorlijke astma. Het kan de Duitser echter weinig deren, want hij is nu getrouwd met zijn geliefde. Een kat, dus.

Verboden huwelijk
Uwe, tot nu toe een eeuwige single, heeft een actrice ingehuurd om de ceremonie uit te voeren: zoals begrijpelijk mag je niet met een huisdier in het huwelijksbootje treden. Bild meldt dat Uwe gekleed was in een net pak en dat Cecilia op de ceremonie verscheen in een witte jurk plus een sluier op haar hoofd.

Natuurlijk is het allemaal vrij onschuldig en doet de man er verder geen vlieg kwaad mee, maar toch vraag ik me af hoe ver liefde kan gaan… Het lijkt wel of hij zich er bij heeft neergelegd dat hij nooit een vrouw (of man?) aan de haak zal slaan en daarom maar voor een dergelijke, weer- en stemloze partner kiest.

Wat vind jij van deze opmerkelijke actie? Moet deze man hulp krijgen, of is het allemaal onschuldig?

CC foto: Gabbcan