Met deze trucs krijg je meer likes op Instagram

Doe jij er alles aan om meer likes en volgers te krijgen op Instagram? Let dan goed op: er zijn tactieken om je posts een extra boost te geven.

Timing

Op sommige momenten wordt er op Instagram meer geliked dan op andere. Dat betekent dat als je je foto op het juiste moment plaatst, het zomaar zou kunnen dat je meer likes krijgt. Uit onderzoek van HopperHQ, een tool om posts van tevoren in te plannen, is nu gebleken welke tijdstippen het populairst zijn. Wil jij voortaan de meeste likes vangen? Dan kun je doordeweeks het best tussen 18.00 en 19.30 uur posten. In het weekend moet je er eerder op de dag bij zijn: dan wordt er het meest geliked om 11.00 uur.

Soort foto’s

Ook maakt het uit wat voor foto’s je post. Zo scoren foto’s van je persoonlijke leven – denk aan reisfoto’s en foto’s om te showen dat je bent afgevallen – het best. Op de tweede plaats komen kiekjes van je huisdier, gevolgd door foto’s van landschappen. Goed nieuws voor alle ladies: foto’s van vrouwelijke gebruikers doen het veruit het best.

Filters

Ook nog weten welke filter je moet kiezen om de kans op likes te vergroten? Gingham blijkt het populairst te zijn (tip: doet het goed bij selfies), gevolgd door Clarendon (aanrader voor landschappen).

Hashtags

Needless to say is dat je kiekjes op Insta door meer mensen gezien worden als je er wat goeie hashtags aan toevoegt. Dit zijn de populairste tien:

  1. #love
  2. #instagood
  3. #photooftheday
  4. #beautiful
  5. #tbt
  6. #happy
  7. #cute
  8. #fashion
  9. #followme
  10. #me
Posten maar!
Bron HopperHQ | Beeld iStock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.