Twitter reageert geschokt op onthulling in ‘Wie Is De Mol’ aflevering 7

Wie is de Mol

Let op: spoilers!

Zaterdagavond was het alweer tijd voor de zevende aflevering van Wie Is De Mol, waarin de deelnemers nog maar met zijn zessen waren. Zoals iedere week moesten de kandidaten zich weer in een aantal bochten wringen tijdens de spannende opdrachten. Niets nieuws, totdat bleek dat niet één, maar twee (!) kandidaten het speelveld moesten verlaten. En hoewel niemand dat van tevoren had zien aankomen (typisch WIDM, natuurlijk), waren het ook nog eens deze twee populaire ‘mollen’ die naar huis moesten. Dat leverde natuurlijk een hoop verbaasde reacties op Twitter op. Dit zijn de meest verbaasde reacties na het zien van de schokkende onthulling in Wie Is De Mol aflevering 7.

In de aflevering van vorige week zagen we dat geen van de kandidaten naar huis moest. Dit kwam door de ‘zipline’-opdracht waarbij ze voorbijvliegende ‘schermen’ in de juiste volgorde moesten zetten – wat boven verwachting lukte. Hierdoor hoefde niemand in het vliegtuig te stappen terug naar Nederland. Het was daarom te verwachten dat er deze week iets tegenover stond.

Twee rode schermen

En dat bleek het geval te zijn. Zo mochten alle kandidaten in de tweede opdracht Russisch roulette spelen: kies je voor kans op jokers voor jezelf met risico op nadeel voor de hele groep, of ga je voor geld? Een makkelijke vraag in Wie Is De Mol, want natuurlijk kiest niemand voor het belang van de groep. Alle kandidaten kozen ervoor het erop te wagen, waarbij zij ervoor kozen kans te maken op één, twee of drie jokers, met hoe meer jokers hoe meer kans op een nadelige uitkomst, zoals nul euro, mingeld of… het feit dat er twee rode schermen te zien zouden zijn bij de executie. En tja, toen vond kandidate Merel die laatste uitkomst in haar envelop. Daar voelde ze zich natuurlijk heel rot over (of was dit gespeeld?). Het was misschien wel de spannendste executie ooit. Twee kandidaten moesten naar huis: Jamie en Rick-Paul. Die uitkomst zorgde ervoor dat heel televisiekijkend Nederland in shock was. Hoe konden juist deze twee kandidaten naar huis, die beide veelvuldig werden bestempeld als Mol? Twitter snapte er daarom helemaal niets van, en dat blijkt uit de vele ontstemde reacties. Lees mee.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: AVROTROS