Amai, da’s goed nieuws: Undercover is nu ook op tv te zien

Undercover

Echte fans hebben het hele laatste seizoen van Undercover waarschijnlijk al uitgekeken. Voor iedereen die nog niet zo ver was, geen zin heeft in The Voice (dat vandaag start) of geen Netflix-abonnement heeft is er goed nieuws: SBS 6 gaat de misdaadserie uitzenden. 

Waar Undercover in België wél gewoon wordt uitgezonden op de buis, moeten we het hier doen met Netflix. Tot vandaag, want vanaf vanavond wordt het eerste seizoen van de populaire serie uitgezonden op SBS 6.

Undercover vs. The Voice

Vanavond begint weer een nieuw seizoen van The Voice Of Holland, waarin Anouk op een scherm te zien zal zijn in de iconische stoel. De talentenshow blijkt iedere reeks weer een kijkcijferkanon te zijn voor RTL en daar heeft John de Mol slim op ingespeeld. Om televisiekijkend Nederland naar zíjn SBS te lokken, moet hij natuurlijk flink uitpakken. En dat doet-ie met Undercover. Net als The Voice of Holland wordt de Netflix-show dan ook uitgezonden om 20.30 uur.

Seizoen 1

Het eerste seizoen van Undercover verscheen in 2019 op Netflix. Deze reeks speelt zich af op een camping in het zuiden des lands. Daar voert de Eindhovense crimineel Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers, snode plannen uit tussen de spelende kinderen, de barbecues en de plaatselijke bakker. Zijn misdaadexpertise richt zich op drugs, met alle bijbehorende xtc-pillen van dien. Sterker nog: Ferry geldt als één van de grootste XTC-producenten in de wereld. Maar het rustige leventje van Ferry wordt plots verstoord wanneer twee undercover agenten, gespeeld door de Belgische Tom Waes en de Nederlandse Anna Drijver, zijn territorium betreden. Ook de Belgische Kevin Janssens en de Nederlandse Elise Schaap (met héérlijk Brabants accent) spelen een rol in de serie.

‘Undercover’ seizoen 2

Voor alle trouwe fans van Undercover zit inmiddels ook het tweede seizoen er al op. Die reeks gaat niet over de drugswereld maar over de handel in illegale wapens, en speelt zich ongeveer een jaar af na alle gebeurtenissen uit de eerste serie. Opnieuw kruipt Anna Drijver in de huid van Kim de Rooij. Zij werkt bij Human Rights en doet onderzoek naar de verboden wapenverkoop in Syrië. Dankzij de hulp van ex-collega Bob Lemmens (Tom Waes) leidt dit naar een country & western manege in het Belgische Achterland: de El Dorado Ranch. Daar gaat Bob undercover, en probeert hij dit keer informatie te ontfutselen over de gebroeders én wapenhandelaars Laurent en JP Berger. In de tussentijd is te zien hoe Ferry Bouman vanuit de gevangenis verder onderzoekt wie undercoveragenten Bob en Kim écht zijn. En de drugsbaas blijkt niet de enige te zijn die nieuwsgierig is naar de ware aard van Waes’ personage. Ook zijn puberdochter heeft een hoop vragen.

Derde reeks in aantocht

De rust lijkt te zijn wedergekeerd aan het einde van seizoen 2, maar is dat ook wel echt zo? Kijkers die niet gelijk weg zapten na de laatste scène maar nog even bleven hangen tot de aftiteling, konden namelijk iets raars zien gebeuren. Terwijl alle namen van de cast en crew voorbij komen op het scherm, popt er nóg iets op onderin beeld. “Wij moeten eens praten”, staat er te lezen. Omdat er niemand aan het woord is, kan dit gewoon een foutje zijn, maar eerlijk is eerlijk: bij series als Undercover weet je het maar nooit. Helemaal in de wetenschap dat er een derde seizoen aankomt van de Netflix-hit. To be continued, dus.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Beeld: Netflix/still