De ups en downs van Tatum Dagelet

Tatum Dagelet (38) is vrolijk, grof en uitgesproken. Maar stiekem heeft ze ook een gevoelige kant. Het was een paar jaar rustig rondom de actrice, maar nu staat ze weer in de schijnwerpers met een hoofdrol in de film Leve Boerenliefde. VIVA sprak Tatum over haar emoties.

Pieken en dalen
“Als iemand me één op één vraagt hoe het met me gaat en ik antwoord: ‘Mwoah’, levert dat altijd verbaasde reacties op. ‘Jij? Jij bent toch altijd het zonnetje in huis!?’ En inderdaad, ik ben positief ingesteld, lach veel en voel me als een vis in het water in grote groepen mensen. Maar ik heb ook een donkere kant. Ik kan me snel uit het veld laten slaan, neerslachtig zijn. Ik ken hoge pieken, maar ook diepe dalen. Hypersensitief, zou je het kunnen noemen. Om iets kleins kan ik me daardoor al aangevallen of bekritiseerd voelen. Dat is misschien onbewust ook wel de reden dat ik een tijdje uit ‘het wereldje’ ben geweest”, vertelt Tatum openhartig.

Verdriet
De actrice legt uit dat ze snel verdrietig is. “Ondanks mijn grove humor ben ik een echte jankerd. Ik huil vaak en om niks. Bijna elke dag wel een keer. Irritant, want ik krijg er ontzettend dikke ogen van. Een zielig krantenartikel, een tv-serie, het journaal. Ik kan slecht tegen onrecht, op welk gebied dan ook. Als ik zie of lees hoe mensen elkaar op deze wereld gek kunnen maken, kunnen uitroeien… Daar word ik woedend van. Die frustratie gaat bij mij vaak gepaard met verdriet.”

Woede
Tatum kan naar eigen zeggen behoorlijk fel zijn. “Mijn vriend Daniël verbaast zich erover dat ik ben opgegroeid in Nederland. Mijn temperamentvolle karakter zou in een land als Italië een stuk minder vreemd zijn. Ik ben een driftkikker, absoluut. Fel en uitgesproken. Het is bij mij geen ‘ja en amen’, ik bijt altijd van me af. ‘Hebben jullie nou weer ruzie?’ vraagt mijn dochtertje weleens. Maar Daniël en ik vinden het leuk om felle discussies te voeren. Als dat gebeurt, kan het inderdaad op ruzie lijken, terwijl het meestal over onderwerpen gaat die niets met ons persoonlijk te maken hebben. De buren zullen ook wel denken…”

Lees het volledige interview in Viva 22 die vanaf woensdag 22 mei in de winkels ligt.