Van Blue Ivy tot de dans van Rihanna: dit zijn de opvallendste momenten van de Grammy’s

Zondagavond vond de zestigste editie van de Grammy Awards voor het eerst sinds jaren in New York plaats. De uitreiking – waarbij menig celeb aanwezig was – was een heel spektakel en is daarom vandaag onderwerp van gesprek. Wij zetten de opvallendste momenten voor je op een rijtje.

Time’s Up

De Time’s Up-beweging speelde een belangrijke rol tijdens de Grammy’s zondagavond. Veel aanwezigen droegen een witte roos: het symbool voor hoop, vrede, sympathie en weerstand. De organisatie van de Grammy’s riep vorige week alle genodigden op om een roos te dragen, om te laten zien dat ze tegen intimidatie op de werkvloer is. ‘Doe met ons mee en steun gelijke representatie op de werkvloer, vecht voor leiderschap die de diversiteit in onze maatschappij weerspiegelt, maak werkplekken vrij van seksuele intimidatie. De wereld luistert,’ schreef de organisatie in een brief.

Tijdens de awardshow gaf Kesha – zelf slachtoffer van seksueel misbruik – een emotioneel optreden, waarbij ze werd bijgestaan door Cyndi Lauper, Camila Cabello, Andra Day, Bebe Rexha en Julia Michaels.

Het optreden van Kendrick Lamar en U2

Kendrick Lamar en U2 gooiden hoge ogen met hun openingsoptreden voorafgaand aan de awardshow. Op de achtergrond was de Amerikaanse vlag groot geprojecteerd, op het podium zagen we marcherende soldaten én comedian David Chapelle verscheen op het podium.

Bekijk hier het hele optreden:

Blue Ivy

Onderwerp van gesprek op the day after is Blue Ivy, de 6-jarige dochter van Beyoncé en Jay-Z, die traditiegetrouw mee mocht naar de uitreiking van de Grammy’s. Het gezinnetje verscheen niet op de rode loper, maar de beelden dat ze in de zaal zitten gaan momenteel het internet over. Naast dat ze namelijk als een kleine diva tussen haar ouders in zat, weerhoudt ze haar wereldberoemde moeder er zelfs van om te klappen (say what?!).

Jay-Z was overigens de grootste verliezer van de avond: hij wist geen van zijn acht nominaties te verzilveren.

Het jasje van Elton John

Naast de uitreiking werd er ook heel wat opgetreden tijdens de Grammy’s. Miley Cyrus en Elton John gaven samen een mooie show weg, waarbij vooral zijn Gucci-jasje niet onopgemerkt bleef.

De dans van Rihanna

Rihanna verscheen zondagavond twee keer op het podium; een keer om haar award voor Beste Rap-optreden op te halen én nog een keer om een hete show weg te geven met Bryson Tiller en dj Khaled. RiRi danste een Zuid-Afrikaanse Gwara Gwara-dans, waar Twitter het vervolgens heel druk mee had.

Awards, awards en nog eens awards

De grote winnaar van de avond was Bruno Mars. Hij mocht alle zes de awards waarvoor hij was genomineerd, mee naar huis nemen. Kendrick Lamar won vijf prijzen. Ed Sheeran won twee Grammy’s: die voor Beste Pop-album en Beste Solo-artiest. Alessia Cara won in de categorie Beste Nieuwe Artiest.

Lady Gaga’s jurk

In een ge-wel-di-ge jurk gaf Lady Gaga een optreden weg, dat ze opdroeg aan haar overleden tante Joanne. Zowel het lied als haar album vernoemde ze naar haar.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron ELLE, NOS | Beeld Twitter, ANP