Van Winterfell naar Netflix: makers Game of Thrones tekenen contract bij streamingdienst

game of thrones

De makers van Game of Thrones kunnen zich zelf koning te rijk prijzen (pun intended). Na een heuse biedingsoorlog waarbij de grote bazen als Disney, Amazon en HBO om hen streden, is uiteindelijk Netflix als winnaar uit de bus gekomen. Dit betekent dat David Benioff en D.B. Weiss voor meerdere jaren aan de slag gaan bij de streamingdienst.

In opdracht van Netflix gaan de GoT-veteranen films en series maken.

De contentbaas van Netflix liet woensdag aan Deadline weten behoorlijk in zijn sas te zijn met de nieuwe aanwinsten. ‘David Benioff en Dan Weiss zijn creative grootmachten die een wereldwijd publiek hebben vermaakt met hun epische manier van verhalen vertellen,’ aldus Ted Sarandos. ‘We kunnen niet wachten te zien wat hun fantasie zal brengen voor onze abonnees.’ Nou, newsflash: ook wij kunnen niet wachten.

Details over het contract dat de twee mannen tekenden zijn niet bekendgemaakt. Maar goed, kom je van Huize Winterfell, dan vermoeden wij zomaar dat hier miljoenen mee gemoeid zijn.

banner

Bron: ANP, beeld: HBO
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.