Verantwoordelijk of niet?

Dit weekend zijn er in het Engelermeer in Den Bosch twee doden gevonden. Het zou niet gaan om een misdrijf, maar een ongeluk.

Dat maakte de politie bekend. Er waren eerder twee mannen aangehouden die verdacht werden iets te maken te hebben met de dood van de 30-jarige vrouw. Een dag nadat de vrouw was gevonden, werd het lichaam van een 14-jarige jongen in het meer ontdekt.

Niet verantwoordelijk
De gemeente beheert het Engelenmeer, maar voelt zich niet verantwoordelijk voor de twee doden. Het meer heeft geen badmeesters, maar slechts een paar toezichthouders, die vragen van de bezoekers kunnen beantwoorden.

Opvallend
Het is best wel opvallend dat er in één weekend twee doden vallen: de afgelopen twintig jaar zou er geen enkel geval van verdrinking hebben plaatsgevonden in het meer. Ook opmerkelijk was dat de vrouw in het meer is gevonden met haar kleding nog aan. Dat deed de politie ook denken dat het om een misdrijf ging.

Vreemd
Het meer is redelijk diep, en zeker voor kleine kinderen kan dit gevaarlijk zijn. Natuurlijk zijn de ouders verantwoordelijk voor hun eigen kinderen, maar het is toch best vreemd dat er zomaar twee mensen kunnen verdrinken – waarvan er één geen kind meer is.

Wat vinden jullie: zou een openbare plek, zoals dit meer, badmeesters moeten laten rondlopen, zodat dit soort ongelukken (ook al gebeuren ze zelden, het gaat wel om mensenlevens) voorkomen kunnen worden? En vinden jullie het terecht dat de gemeente zich niet verantwoordelijk voelt?

CC foto: ndanger