Vergeet Ocean’s 8: dit is de girlboss film van 2018 die je wilt zien

Wat als al je appjes en foto’s op straat komen te liggen? En wat als dit gebeurt terwijl je in een kleine gemeenschap woont, bijvoorbeeld een klein Amerikaans dorpje..? Wat als alle inwoners van het dorpje gehackt worden en het hele dorpje daarom doordraait, vanwege de roddels, de naaktfoto’s en de geheimen die plots op straat komen te liggen? En vooral: wat als de chaos niet is te stoppen, want: internet stopt nooit.

Massale hack

De fappening, waarbij celebrities gehackt werden, kennen we allemaal. We hebben met lede ogen aangezien wat het met slachtoffers als Patrica Paay teweeg brengt. Ook kennen we de film Spring Breakers – met Ashley Benson en Selena Gomez – waarbij vier meiden het heft in eigen hand nemen en zich ontpoppen tot grimmige, crimi-girlbosses. Welnu, gooi die combinatie in de mix je krijgt Assasination Nation. Een film over het Amerikaanse dorpje Salem dat het slachtoffer wordt van een massale hack waardoor de inwoners plots geen geheimen meer hebben voor elkaar.

Vier tienermeisjes

In de zwarte komedie krijgen vier tienermeisjes (Odessa Young, Suki Waterhouse, Hari Nef en Abra) de schuld van de hack en worden ze het doelwit van het volledig – doorgedraaide – dorp. Tijd om terug te slaan dus.
Assassination Nation is een zwarte komedie die werd eerder werd getoond op het Sundance Film Festival. Vanaf 6 december draait de film in de Nederlandse bioscopen. Nieuwsgierig geworden naar de trailer? Die kun je hieronder bekijken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: VICE, IMDB, beeld: Assassination Nation, YouTube
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.