Verklik de vreemdganger

Op een dag ontving ik een brief, van de minnares van mijn toenmalige vriend.

A. had besloten dat het zo niet langer kon
Ze stelde zich in de brief netjes voor. ‘Hoi, ik ben A.’ Ik kende A. niet, maar A. wist veel over mij. Zelfs hoeveel de man waarmee zij het bed deelde van mij hield. Daarvoor verontschuldigde ze zich. ‘Sorry, dat je het zo moet horen’. A. had besloten dat het ‘zo niet langer kon’ en vond dat ze mij eens moest bijpraten. Op dat moment waren de knokkels van mijn handen al spierwit en toen moest ik met gebalde vuisten nog beginnen aan de beschrijving van haar rendez-voutjes.

Alsof iemand een zwaard in je rug plant
Ze zeggen over dat soort momenten dat de aarde onder je voeten verdwijnt. Over eufemismen gesproken, was dat het maar. Het is alsof iemand een zwaard in je rug plant, tot bloedens toe je hart spiest en daarna fijn rondjes in die poel van ellende gaat draaien. Tot je zo misselijk bent dat je je verdriet, je woede en machteloosheid er wel uit wilt kotsen. Maar al die ellende klontert zich samen in een reusachtige uilenbal die je pas later kunt uitbraken. Vanuit mijn toen geperforeerde hart, kan ik zeggen: bedriegen en bedrogen worden, je doet er zelden iemand een plezier mee.

Op onthul-overspel.nl kun je nu vreemdgangers verklikken
Die enveloppe met ellende is al jaren geleden, zoals ik zaterdag al schreef ben ik verschrikkelijk verliefd. Vandaag moest ik er even aan denken toen ik in het AD een artikel las over de nieuwe website waarop je vreemdgangers kunt verklikken. Onthul-overspel.nl is een soort Meld Misdaad Anoniem. Daarop kan iedereen (vriend, vriendin, collega, vage kennis, flauwe grapjas, jaloerse ex) die je graag even wil bijpraten over de verleidingsskills van jouw partner, terecht. Onder de motto’s ‘Gerechtigheid’ en ‘Eerlijkheid duurt het langst’, krijg je dan een mail met als aanhef ‘Uw partner gaat vreemd’.

Hallo,

Helaas hebben we slecht nieuws voor u.
Een bekende van u heeft ons zojuist geïnformeerd dat uw partner vreemdgaat. Deze bekende wenst anoniem te blijven, maar wil u graag op de hoogte stellen van de omstandigheden van het overspel.

De onthuller heeft de omstandigheden beschreven en/of de naam van de minnaar/minnares vrijgegeven.

‘In compromitterende pose gespot op het kopieerapparaat’
Voor meer informatie kun je op de site doorklikken naar de ‘details van het overspel’. Waarin ik – om eens even te zien wat je dan op je digitale bordje krijgt op een zomerse woensdagmiddag – invulde:  ‘In compromitterende pose gespot op het kopieerapparaat’. Als ik de mail aan mezelf open, zie ik onder de details staan

Wij hopen dat u dankzij de verstrekte informatie de waarheid zult ontdekken.

Mensen durven anderen niet over bedrog in te lichten, daarom dus
De site is bedacht door vier vriendinnen die zich ergeren aan de positieve aandacht die er is voor vreemdgaan. En volgens de bedenksters durven veel mensen het niet te zeggen als ze weten dat iemand wordt bedrogen. Een brief krijgen van de minnares van je partner is al geen pretje, maar zulke anonieme mailtjes? Voor een grap is het rondstrooien van zulke verdenkingen te wreed. En als een echte vriend je zo anoniem op de hoogte wil stellen, dan ben je wat mij betreft pas echt genaaid.

© Foto: Getty Images