Dat ziet er rooskleurig uit: dit prachtige vetplantje is helemaal hip

Vetplantjes zijn ideaal voor mensen zonder groene vingers (kuch, wij). Juist als je ze vergeet water te geven, gaan ze best wel lekker. En door deze variant zie je de toekomst helemaal rooskleurig in.

Grote kans dan ook dat je meteen naar de winkel wil rennen als je deze prachtige nieuwe uitvoering ziet. Want ja, de Greenovia Dodrantalis (zeg maar bergroos) is bijna te mooi om waar te zijn. Niet zo gek ook dat dit vetplantje in de vorm van een roos hipper dan hip is.

Roze rozen

En ja, dit pareltje is er zelfs in het roze. Dat wil je toch meteen in huis hebben? Hier komt meteen de kleine kanttekening: het plantje komt van oorsprong van de Canarische eilanden. Het voordeel hiervan is dat-ie niet veel water nodig heeft en goed tegen zonnige temperaturen kan. Nadeel? Je vindt ‘m niet bij de lokale plantenwinkel om de hoek. De oplossing is dan ook om zaadjes of stekjes te scoren via Etsy en zo het plantje zelf te kweken. Iets meer werk, máár dan heb je ook wat.banner

Bron: HLN | Beeld: Instagram
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!