Dat werd tijd: Victoria’s Secret zet eerste plussize model in

victorias secret gedumpte beha's

Bakken kritiek kreeg Victoria’s Secret de afgelopen jaren over zich heen. Want waar inmiddels bijna alle grote modemerken zich hard maken voor diversiteit en inclusiviteit, bleef het lingeriemerk pijnlijk lang achter. Toch lijkt Victoria’s Secret eindelijk wakker te worden.

Wie denkt aan Victoria’s Secret, denkt aan dunne, langbenige modellen. Als het aan voormalig marketingbaas Ed Razek lag zou dat voor altijd zo blijven, want het merk moest volgens hem een fantasiewereld voorstellen. En nee, daar hoorden zogenaamd geen transpersonen of volslanke dames bij.

Kritiek

De stugheid van het merk werd de consument niet in dank afgenomen. In oktober 2018 startte plussize model Robyn Lawley een petitie om te pleiten voor meer diversiteit bij Victoria’s Secret. Ook startte ze in samenwerking met het modemerk Simply Be een alternatief evenement in plaats van de bekende fashionshow, met als boodschap: ook als je een maatje meer hebt kun je een angel zijn.

Daarnaast dalen de verkoopcijfers al jarenlang. Vorig jaar werd bekend dat er twintig winkels moeten sluiten. Ook stopt Victoria’s Secret met haar wereldberoemde lingerieshows. Kortom: echt lekker lijkt het allemaal niet te gaan.

Eerste plussize model

Gelukkig lijkt Victoria’s Secret inmiddels wakker te worden. Sinds het pensioen van Ed Razek afgelopen zomer, geeft het merk eindelijk gehoor aan de vraag naar ‘realistische’ modellen. Zo kwam het merk begin augustus met transgendermodel Valentino Sampaio op de proppen, en wordt er nu voor het eerst een plussize model ingezet. De gelukkige: Ali Tate Cutler.

Ali zelf is dolblij dat ze zichzelf Victoria’s Secret-model mag noemen. Op Instagram schrijft ze: ‘Ik geloof dat ik het eerste model ben bij Victoria’s Secret met maat 44? Hoe dan ook: ik ben heel opgetogen om met een merk samen te werken dat ik al sinds mijn tienerjaren bewonder. Een stap in de goede richting voor lichamen.’

Laten we hopen dat dit een voorbode is van een nieuwe start.

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.