Victoria’s Secret opnieuw onder vuur vanwege gedumpte beha’s

victorias secret gedumpte beha's

Oh jeetje nou toch. Het zit Victoria’s Secret niet echt mee. Eerder raakte het modemerk al in opspraak vanwege het gebrek aan diversiteit en seksueel wangedrag binnen de organisatie. Nu ligt het bedrijf onder vuur vanwege gedumpte beha’s. 

Het Amerikaanse lingerielabel zou namelijk honderden nieuwe beha’s hebben weggegooid in plaats van te doneren.

Ongedragen en gedumpte beha’s

Dat ontdekte een Amerikaanse vrouw in Centennial, Colorado, toen ze haar afval weggooide in een nabijgelegen container. Daar zag ze honderden ongedragen, gedumpte beha’s van Victoria’s Secret liggen.

Later bleek dat de beha’s inderdaad zomaar bij het afval waren gegooid nadat de lokale vestiging van het lingerielabel de deuren had gesloten. ‘Die zijn allemaal bestemd voor het stort, terwijl ze ze ook hadden kunnen schenken aan een daklozenopvang of vrouwencentrum. Een enorme verspilling’, vertelde Melanie Gelinas aan de lokale nieuwswebsite 9News, die het verhaal naar buiten bracht.

Samples dus boeiûh

Een woordvoerder van het lingerielabel bevestigde in een reactie per e-mail aan Business Insider dat de beha’s van de recent gesloten winkel kwamen, maar benadrukt dat het om samples gaat. ‘Het spijt ons hoe dit moet overkomen. Omdat de winkel zou sluiten, werden alle samples zoals beha’s die werden gebruikt in de paskamers weggegooid. Alle overblijvende stock werd herverdeeld onder andere winkels.’

Bye Vickie, bye

Voor Victoria’s Secret zijn de gedumpte beha’s de zoveelste smet op het imago. Het grootste lingerielabel in de Verenigde Staten ziet zijn verkoopcijfers al enkele jaren op rij achteruitgaan, onder meer omdat het zich bleef verzetten tegen inclusiviteit en er steeds vaker verhalen opdoken van ongepast gedrag op de werkvloer. Zo pakte The New York Times recent nog uit met getuigenissen van vrouwen die seksueel werden lastiggevallen door het topmanagement.

Bron: De Standaard | Beeld: Getty Images
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.