Powervrouwen vertellen over zorgwekkende situatie Uganda

Heftig maar waar: veel vrouwen in Uganda hebben geen geld voor maandverband en komen elke maand een week lang nauwelijks de deur uit. Plan Nederland zet zich in voor deze vrouwen, zodat zij het net zo ver kunnen schoppen als powervrouwen Nyaketcho, Jackie en Lilian uit Uganda. Deze week een interview met hen in VIVA, nu alvast een voorproefje van hen achter de schermen.

Klik hier om meisjes en vrouwen met slechts 5 euro aan een goede toekomst te helpen!

Nyaketcho (30) werkt als store manager bij Cool Cat en is sinds 1992 in Nederland. Zelf werd ze ook voor het eerst ongesteld in de klas. “Ik kan me voorstellen dat meisjes in Uganda zich schamen voor hun ongesteldheid.” Jackie (25) begrijpt dat ook. Want alhoewel ze zelf in Amsterdam heeft gestudeerd en inmiddels getrouwd in Arnhem woont, komen haar nichtjes uit zo’n arm gezin dat ongesteld zijn elke maand een week lang ziek zijn oplevert. “Geld voor maandverband is er niet.”

Lilian (37) woont nu zo’n drie jaar in Nederland en zou niet meer in Uganda willen wonen. Volgens haar is er veel corruptie en armoede, en juist dat laatste maakt het zo moeilijk voor meisjes en vrouwen om ‘gewoon’ ongesteld te zijn. Gelukkig kunnen we iets doen om te helpen. Met slechts 5 euro kun je er al voor zorgen dat een meisje in Uganda een jaar lang onbezorgd ongesteld kan zijn en daardoor geen schooldag hoeft te missen. En laat dát nu zo belangrijk zijn voor een goede toekomst. Want vrouwen als Nyaketcho, Jackie en Lilian willen we toch veel meer gaan zien?!

Klik hier om meisjes en vrouwen met slechts 5 euro aan een goede toekomst te helpen!

Doneer 5 euro aan Plan Nederland!