Videoland-docu ‘Born to be an Influencer’: een inkijkje in het leven van een kids influencer

Born to be an influencer

We kunnen er bijna niet meer omheen. Influencers, het barst ervan op social media. Maar tegenwoordig lijkt het ‘influencen’ er met de paplepel in worden gegoten en benoemen steeds meer kinderen (van echt heel jonge leeftijd) zich tot ware influencer. In de nieuwe Videoland documentaire ‘Born to be an Influencer’ werpen de makers een kritische blik op het onderwerp en worden vooroordelen op scherp gezet.

‘Born to be an Influencer’ is vanaf 15 mei exclusief te zien bij Videoland.

 

LEES OOK:
Zeg maar dag tegen je geloofwaardigheid: 86 procent vertrouwt influencers niet meer

De online wereld van kinderen

Vandaag de dag is bijna elk kind online vindbaar, maar wat als het Instagram account of YouTube kanaal een succes wordt en hier geld mee te verdienen is? Blijft het bij een onschuldige hobby of wordt het stiekem werk? En wat doet het met de privacy van een kind? Dat is precies waar de nieuwe docu over gaat.

Born to be an Influencer

In deze documentaire volgt de kijker het leven van drie kids influencers: Quenisha en moeder Sunisa, Senna Bellod en Lizet Greve. Ze laten in een intiem inkijkje zien wat er allemaal komt kijken bij een Instagram post, het meewerken aan een groot event of een samenwerking met een merk. Ook komen media-opvoedkundige Justine Pardoen, ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en social-media jurist Charlotte Meindersma aan het woord met hun kijk op het onderwerp.

De Kids Influencers

Quenisha & moeder Sunisa

Quenisha is 3 (!) jaar oud en heeft 365K volgers op Instagram. Sunisa plaatst dagelijks foto’s op het Instagram account van haar ‘fashionista’ dochter Quenisha. Hiermee is Quenisha de grootste peuter influencer van Nederland.

Quenisha born to be an influencer

Senna Bellod

Senna is 12 jaar oud en heeft 239K volgers op instagram en 163K subscribers op YouTube. Ze maakt elke week video’s voor haar YouTube kanaal, waarbij haar familie (moeder, zus en broer) haar ondersteunt in de productie.

Senna born to be an influencer

Lizet Greve

Lizet is mom-influencer en heeft 27K volgers op Instagram. Ze plaatst content op haar account over styling en het moederschap, om andere moeders te inspireren. Daarnaast maakt ze vlogs om haar YouTube kanaal te laten groeien. Haar twee kinderen Zoë en Vic, zijn dagelijks op haar Instagram te zien.

Lizet Greve

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron en beeld: RTL