2 video’s over de kunst van het falen

Ben je een rasechte failure? Gescheiden, aan de kant geschoven, failliet verklaard of anderszins voor je gevoel een beetje mislukt? Vrees niet. Check deze inspirerende video’s! En lees daarna verder over de kunst van het falen in de nieuwste VIVA (nr. 18).

[1]
VIDEO: The Benefits of Failure

Laaf jezelf aan de speech die J.K. Rowling hield voor studenten van Harvard tijdens hun afstudeerceremonie. Ze spreekt over het voordeel van mislukken. En zij kan het weten.

[2]
VIDEO: De Kracht van Kwetsbaarheid
Schrijver en onderzoeker Brené Brown sprak in haar TED-talk ‘De kracht van kwetsbaarheid’ eerlijk over haar mentale inzinking. Dat filmpje is inmiddels acht miljoen keer bekeken – sluit je daarbij aan.

PS. NOG 3 BEROEMDE FAILURES

> Basketballer Michael Jordan werd op zijn middelbare school uit het basketbalteam gezet. “Ik heb in mijn carrière ongeveer 9000 shots gemist. Ik heb keer op keer gefaald. En daarom ben ik succesvol.”
> Sir James Dyson (van de stofzuiger zonder zakken waarvan er miljoenen zijn verkocht) heeft 5127 prototypes van het ontwerp gemaakt, waarvan er 5126 zijn mislukt. “Dat vond ik niet erg, want zo kwam ik steeds op nieuwe oplossingen.”
> Oprah Winfrey werd ooit ontslagen als verslaggever bij het nieuws omdat ze te betrokken was bij de mensen die ze moest interviewen. “Er bestaat niet zoiets als falen. Mislukken is gewoon het leven dat je in een andere richting probeert te duwen.”

Bron: VIVA 18, tot 29 april in de winkel
iIllustraties: Helen van Vliet