Vies slipje

In mijn tas vind je geen bijzondere dingen. Hoewel ik de rubrieken waarin vrouwen hun tas uitstallen vroeger best leuk vond, ga ik geen artikel schrijven over de inhoud van mijn handtas.

Reserveslip
Ik zag nooit hele verrassende dingen voorbij komen in de handtassenrubriek, zelfs geen onderfuik. Maar misschien heeft dat iets te maken met de doelgroep van de tijdschriften die ik toen las, want vanmorgen stond in de Sp!ts dat een kwart van de vrouwen altijd een reserveslipje bij zich draagt.

Helaas stond er niet bij waarom vrouwen deze bij zich dragen. Dat houdt mij persoonlijk namelijk meer bezig dan het feit dat 80% van de vrouwen – heel verrassend – sleutels, een borstel, een spiegel, een paraplu en pijnstillers bij zich dragen. Het feit dat dan weer wel stond vermeld in het nieuwsbericht.

Stinkslip
Gelukkig laat mijn fantasie mij nooit in de steek en wordt die eerder gestimuleerd dan afgeremd op deze momenten. Dit betekende of dat een kwart van de vrouwen altijd op haar hoede was voor een logeerpartijtje, uiteraard bij de ideale gespierde minnaar. Of dit was een teken dat een kwart van de vrouwen wel eens een vies slipje heeft.

Nattigheid
Dat laatste doet me denken aan een grap die ooit een waar gebeurd verhaal moet zijn geweest. Mijn tante kwam er mee: ‘Wat me nou toch is overkomen…’

Ik hing aan haar lippen. In geuren en kleuren vertelde mijn tante dat ze samen met mijn oom op een verjaardag was, maar dat mijn oom die dag last had van protesterende darmen. Toen hij een voorzichtig scheetje liet, voelde hij nattigheid en in het toilet besloot hij zijn onderbroek uit te trekken. Liever geen broek dan een vieze broek, dacht hij. De vieze onderbroek stopte hij vervolgens in mijn tantes handtas. Eenmaal thuis vroeg hij mijn tante naar haar tas en mijn tante antwoordde: ‘tas? Ik had helemaal geen tas bij me!’

Het zal je maar gebeuren. Een kwart van de vrouwen heeft dan in ieder geval wel een schoon slipje én een tas bij zich.

© Foto: iStockphoto