Van vileine verpleegsters naar jaguar jagers: dit is er nieuw op Netflix

Met de uitreiking van de Emmy-awards afgelopen weekend kunnen we gerust stellen dat television season has started! Dat betekent dat ook Netflix op volle toeren draait. Met deze week onder meer de langverwachte horrorserie Ratched, een nieuwe animatieserie gebaseerd op Jurassic Park en een grimmig melodrama met Tom Holland en Robert Pattinson in de hoofdrollen.

Watch it, baby:
Deze Emmy-winnaars zijn ook in Nederland te zien

Series

Ratched – Seizoen 1

We maakten kennis met de vileine verpleegster Mildred Ratched in de Jack Nicholson-klassieker One Flew over the Cuckoo’s Nest. In deze Netflix-serie zien we hoe deze zorgzame zuster kon veranderen in een van de beruchtste schurken uit de filmgeschiedenis.

Criminal: UK – Seizoen 2

Er zijn meer misdaadseries op Netflix, maar Criminal onderscheidt zich van de concurrentie doordat de afleveringen zich van begin tot eind afspelen in een verhoorruimte. Daar vindt een intens kat-en-muis-spel plaats tussen de verdachte en zijn ondervragers.

Challenger: The Final Flight – Seizoen 1

In 1986 waren miljoenen mensen getuige van de noodlottige lancering van de Space Shuttle Challenger. Bij het exploderen van dit ruimtevaartuig kwamen alle zeven astronauten aan boord om het leven. De aangrijpende docuserie Challenger: The Final Flight onderzoekt hoe het die kille ochtend in januari zo gruwelijk mis kon gaan.

Challenger: The Final Flight

Jurassic World: Camp Cretaceous – Seizoen 1

De laatste twee Jurassic World-films waren misschien wat griezelig voor een al te jong publiek. Gelukkig kunnen de kids dankzij Camp Cretaceous toch nog genieten van de spannende dinoavonturen! In het eerste seizoen van deze animatieserie gaat een aantal tieners kamperen op het vervloekte eiland uit de titel.

Signs: Seizoen 2

In deze Poolse misdaadserie wordt een rechercheur geconfronteerd met een gruwelijke moord op een jonge vrouw. Hij ontdekt al snel dat haar dood opvallende gelijkenissen vertoont met een vergelijkbare zaak van tien jaar geleden. Maar zijn zoektocht naar de dader is niet zonder gevaar…

Close Enough – Seizoen 1

Wanneer Joshua en Emily een dochtertje krijgen, wordt het hoog tijd om volwassen te worden. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan voor het jonge stel. Met vallen en opstaan proberen de kersverse ouders toch nog aan het ideale gezinsbeeld te voldoen!

Films

The Devil all the Time

In dit grimmige melodrama blijken godsdienstwaanzin en gruwelijk geweld in het diepe zuiden van Amerika hand in hand te gaan. De hoofdrollen in deze boekverfilming zijn voor Tom Holland (Spider-Man: Far from Home) en Robert Pattinson (Tenet).

Mission: Impossible – Rogue Nation

In Mission: Impossible – Rogue Nation wordt het team van Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn collega’s ontmanteld. Maar dat houdt hen niet tegen om het eigenhandig op te nemen tegen een sinister internationaal misdaadsyndicaat.

Primal

Nicolas Cage speelt in Primal een jager die in Brazilië een zeldzame witte jaguar heeft gevangen. Hij reist met het zeldzame dier per schip naar de Verenigde Staten om het daar te verkopen. Maar eenmaal aan boord blijkt de jaguar niet het enige gevaarlijke beest te zijn waar onze held zich zorgen om moet maken…

The Paramedic

In deze Spaanse horrorfilm krijgt Ángel te horen dat hij de rest van zijn leven in een rolstoel moet doorbrengen. Hij verzint een duister plan om wraak te nemen op de mensen die hij verantwoordelijk stelt voor zijn lot.

Spelshow

Sing On! USA

In de Amerikaanse editie van Sing On! strijden muzikale talenten in de ultieme karaokewedstrijd om een prijzenpot van niet minder dan 60.000 dollar. Aan presentator Tituss Burgess uit de Netflix-serie Unbreakable Kimmy Schmidt de taak om dit swingende feestje in goede banen te leiden.

Bron: Superguide
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.