VIVA steunt Plan Nederland en biedt meisjes in Oeganda een mooie toekomst

Ongesteld worden, we kunnen toch allemaal zeggen dat we daar geen groot fan van zijn. Het komt altijd nét niet uit en die helse buikpijn die je er gratis bij krijgt… No, thanks. Maar als je onze situatie vergelijkt met die van meisjes en vrouwen uit Oeganda, piep je wel even anders. Daar kan een meisje vaak niet eens meer naar school zodra ze ongesteld wordt. Je begrijpt: dááág toekomst. Op 11 oktober is het Wereldmeisjesdag: een perfecte gelegenheid om iets aan deze waanzin te doen.
Bananenbladeren

In Oeganda is ongesteld zijn nog steeds ‘onrein’ en meisjes die voor het eerst menstrueren, worden vaak zonder pardon uit het sociale leven verbannen. Daarbij zijn tampons en maandverband niet zomaar voorhanden. Waar ze zich dan mee moeten behelpen? Schrik niet: bananenbladeren. Gelukkig is er een oplossing: AFRIpads. Dit zijn wasbare maandverbandjes die ervoor kunnen zorgen dat meisjes en vrouwen onbezorgd naar hun school of werk kunnen gaan. Ongesteld zijn kan op deze manier namelijk weer enigszins anoniem (thank god) wat ze gelijk veel meer kans geeft op een mooie toekomst.

5 euro voor een mooie toekomst!

Een toekomst voor 5 euro

Doe met ons mee en help een meisje of vrouw in Oeganda door slechts 5 euro te doneren aan Plan Nederland, want zo weinig kost het maar om iemand aan een betere toekomst te helpen. Easy peasy… doen! Klik hier!

Klik hier om meisjes en vrouwen met slechts 5 euro aan een goede toekomst te helpen!

Doneer 5 euro aan Plan Nederland!