VIVA’s mannenpanel – deel 1: Piercings

VIVA's mannenpanel

michelle kopfotoDe verschillen tussen man en vrouw: het blijft, voor mij in ieder geval, een onuitputtelijke bron van vermakelijke contrasten. Want hoe leuk ik ook iets vind, het kan zomaar zijn dat het mannelijke geslacht daar héúl anders over denkt. Nu zeg ik niet dat je je daar ook maar iets van hoeft aan te trekken, integendeel. Maar hé, het blijft toch leuk om te weten wat de boys denken. Zeker als het om drie heerlijke exemplaren gaat die dat ook nog eens op een hilarische manier kunnen verwoorden. In dit eerste deel: piercings!

Even voorstellen…

En over welke drie boys heb je het dan, Michelle? Nou, VIVA’s fijne mannenpanel bestaat uit niemand minder dan Chris Riemens – hoofdredacteur van FHM, Michael Moussaid – beter bekend als DJ MikeyNice en Tom Springveld – manager bij MEN TODAY. Drie heren met verstand van zaken en waar we bij VIVA, nou ja, ook gewoon graag naar kijken. En luisteren.

1. Ear jewellery

Piercings 1Chris: “Het punt met piercings is dat het al heel snel ordinair wordt. Het ligt er heel erg aan wie ‘m draagt. Het schattige, blonde buurmeisje of die ene met een gewei van inkt boven d’r reet? Maakt nogal een verschil. In het oorlelletje kan absoluut cool zijn. Is sowieso de minst ordinaire plek. Bij dit trio plaatjes vind ik de piercings bij de middelste foto oprecht heel tof. Schattig veertje ertussen, helemaal goed.”

Michael: “Natuurlijk kan ear jewellery een toevoeging zijn aan je outfit en staat het voor mij ook voor vrouwelijkheid. Maar hang hem vooral niet té vol met van alles en nog wat, je oor is immers geen kerstboom. Als ik naar deze foto’s kijk mis ik eigenlijk alleen nog de slingers en knipperde lampjes. Alsof ze niet konden kiezen in de winkel en daarom maar alles hebben meegenomen. Mocht je toch willen uitpakken, wat in sommige gevallen nog zou kunnen, zorg er dan voor dat de ear jewellery wel een eenheid vormt waarover je hebt nagedacht. Je wilt toch niet dat ik als eerste naar je oren loop te staren.”

Tom: “Ik ben zeker niet tegen piercings, maar maak er geen schroothoop van. Oren vol metaal doen me denken aan Spaanse krakers met dreadlocks en veel oncharmanter dan dat wordt het niet. Als je er dan toch aan begint, volg het voorbeeld van de middelste mevrouw: veel maar speels.”

2. Tepelpiercing

Tepelpiercing

Chris: “Ik krijg er een beetje het gevoel van alsof je naar een Tsjechische natuurfilm aan het kijken bent die je voor je 17e verjaardag hebt gekregen van je oh zo originele vrienden. Hartstikke kinky, maar ik en Bello worden er niet perse onwijs hitsig van. Alhoewel, die twee, ehh drie, knopjes op de rechterfoto zijn best leuk. Vraag me af wat voor hoofd erop zit. Foto?” (Sorry Chris, ik heb echt alleen een foto van haar borst. – M)

Michael: “De tepelpiercing blijft een apart ding. Bijna niemand die het ziet, dus je doet het vooral voor jezelf. Maar waarom? Ik kan me niet voorstellen dat vrouwen nou dagelijks veel tijd besteden aan het kijken naar haar eigen tepels. Het enige moment dat de tepels veel aandacht krijgen is tijdens de sex en op die momenten word ik er toch een beetje onrustig van. Wat moet ik ermee? Het ziet er pijnlijk uit en wat kan wel en wat kan niet? Straks blijf ik haken met mijn tanden of maak ik een verkeerde beweging met mijn tong. Misschien voelt het lekker voor sommige vrouwen, maar wat voelt dan precies lekker en hoe ga ik er als man mee om? Kortom: waar blijft de tepelpiercing-handleiding voor mannen?”

Tom: “Mag ik een teiltje? Dit vind ik één van de ergste dingen die een vrouw zichzelf kan aandoen. Ja, erger nog dan een in de bilspleet verdwijnende tribal tattoo. Ik dank God dan ook op mijn blote knieën dat ik deze vorm van zelfverminking nog nooit live heb hoeven aanschouwen. Doe. Het. Niet.”

3. Neuspiercing

Piercings 3

Chris: “Ik ben geen uitgesproken supporter van de aloude neuspiercing. Maar als ik de blonde madame met de zonnebloem in d’r haar zie, dan is er geen vezel in mijn lichaam die haar geen ontbijt op bed wil brengen. Maar goed, dat is Joss Stone, en dat is natuurlijk ook wel een beauty van heb ik jou daar. Al laat die een Wehkamp-keycord door d’r neusvleugels nieten, dan zou ik haar nog willen liefkozen.”

Michael: “Misschien ben ik ouderwets maar een neuspiercing is voor mij iets voor jonge meisjes en de meer alternatieve types. De rebelse types van vroeger op je middelbare school, die luisteren naar Hard rock muziek, lopen in dr. Martens kisten en 3 dagen vooraan op een staan festival zonder te douchen. Mocht dat ook je stijl zijn, dan ben je dus lekker bezig, Maar in ieder ander geval geeft het mij een totaal verkeerde indruk. Een piercing zegt vaak iets over wie je bent en wat je stijl is. Laat het dus daarom daar vooral bij passen.”

Tom: “De neuspiercing lijkt me volstrekt overbodig, tenzij je graag een Amerikaans tienersterretje imiteert of je krampachtig vastklampt aan je emo-fase. Niemand wordt er knapper van en het dient, voor zover ik weet, geen praktisch nut. Het toppunt van walgelijkheid is een kettinkje tussen oor- en neuspiercing. Sorry, maar ik hoop dat je ergens achter blijft hangen.”

4. Wangpiercing

Piercings 4

Chris: “Zo’n knopje in je wang is wel redelijk hip he? Het heeft wel een aardig ‘kijk mij eens alternatief zijn’- gehalte. En als je er heel veel neemt ben je net Zao uit Die Another Day (da’s een James Bond film, dames). Verder heb ik hier niet echt een uitgesproken mening over. Ik zie het meer als een rage, zoals de Flippo’s. Joss Stone staat het ongetwijfeld fabuleus.”

Michael: “Waar komt dit vandaan? Ik heb het idee dat deze piercing is ontstaan uit een behoefte om anders te zijn dan de rest. Lekker rebels een piercing plaatsen op een plek die niemand anders heeft en voor je het weet heb je een trend voor iedereen die “anders” is. Ik heb dit nooit helemaal begrepen. Zo’n knop middenin je wang, weggezakt in je gezicht als een soort grote puist. Zeker als je moet lachen, dan zakt hij nog verder weg en is mijn 1e gedachte altijd: “hé, je lijkt een beetje op een clown zoals ik die vroeger in het circus zag”. Niet per se de gedachte die ik wil hebben bij een vrouw.”

Tom: “Leuk, zo’n glimmende wrat. Meisjes-met-een-chronisch-gebrek-aan-aandacht represent! Voordat je een wangpiecing – hoe verzin je ‘t – overweegt, loont het de moeite om eerst even een paar sessies met de psycholoog in te plannen. Zelfverzekerde vrouwen hebben dit soort gezichtsgekkigheid toch niet nodig?”

5. Septumpiercing

piercings5

Chris: “Moeeeeeeee. Als ik koeien wil zien fiets ik wel naar een weiland of ga ik naar de wc in m’n ouderlijk huis. M’n lieve moeder spaart alles van koeien en de plee is het minimuseum, vandaar. Ik kan me niet voorstellen dat je als meisje op zo’n olijke zwart-witte grazer wil lijken. Dus nee, dit vind ik helemaal niks. En toch kunnen sommige chicks ‘m goed hebben. Zoals ik al zei: wie het draagt bepaalt alles.”

Michael: “De septumpiercing is toch het alternatief op een neuspiercing, maar dan voor mannen? Ik snap dat je als man niet snel een neuspiercing neemt omdat het toch doet denken aan jonge meisjes. Daarbij: een klein ringetje of knopje valt een beetje weg in het grove gezicht van de meeste mannen. De septumpiercing doet mij denken aan de stier, een heel mannelijk dier wat voor niemand bang is en de dienst bepaald in de weide. Een heel mannelijk symbool voor de ruige types. Voor mij dus niet echt vrouwelijk en sexy.”

Tom: “Laat ik na al mijn negatieve gezeur positief afsluiten: met een septumpiercing zou ik kunnen leren leven mits: 1) Het geen grote, bungelende stierenring is, 2) Er geen knopjes en andere tierelantijnen aan hangen, en 3) Het past bij de vrouw in kwestie. Wat niet wegneemt dat ik mijn best zal doen om het metaal zo snel mogelijk uit haar neus te praten.”

Beeld: GettyImages, iStock, Instagram