VIVA’s mannenpanel – deel 2: Plastische chirurgie

VIVA's mannenpanel: plastische chirurgie

michelle kopfotoDe verschillen tussen man en vrouw: het blijft, voor mij in ieder geval, een onuitputtelijke bron van vermakelijke contrasten. Want hoe leuk ik ook iets vind, het kan zomaar zijn dat het mannelijke geslacht daar héúl anders over denkt. Nu zeg ik niet dat je je daar ook maar iets van hoeft aan te trekken, integendeel. Maar hé, het blijft toch leuk om te weten wat de boys denken. Zeker als het om vier heerlijke exemplaren gaat die dat ook nog eens op een hilarische manier kunnen verwoorden. Deze week praten we in VIVA 40 (nu in de winkel) met Sophie Hilbrand naar aanleiding van haar tv-programma ‘Sophie in de kreukels’ over plastische chirurgie. Daarom nu de beurt aan de heren om in aflevering 2 van VIVA’s mannenpanel hun ongezouten mening los te laten op diverse cosmetische ingrepen!

Even voorstellen…

En over welke vier boys heb je het dan, Michelle? Nou, VIVA’s fijne mannenpanel bestaat uit niemand minder dan Chris Riemens – hoofdredacteur van FHM, Odog Sirrandall, positiviteitsgoeroe én onderdeel van Typhoon, Michael Moussaid – beter bekend als DJ MikeyNice en Tom Springveld – manager bij MEN TODAY. Vier heren met verstand van zaken en waar we bij VIVA, nou ja, ook gewoon graag naar kijken. En luisteren.

1. Botox

Botox 1klein

Tom: Ik hoorde Linda de Mol laatst op tv zeggen dat half bekend Nederland aan de botox is. Geen idee wat hun motivatie is – bang om niet meer op tv te komen? geen filmrollen te krijgen? naar Omroep Max te moeten verkassen – maar als het laten wegspuiten van kraaienpootjes of een diepe denkrimpel je een zelfverzekerder mens maakt, dan heb ik daar geen enkel probleem mee. Zolang het maar niet te veel opvalt. Een vrouw die haar grenzen kent en zichzelf respecteert zal zich verre houden van Nicole Kidman- en Courteney Cox-achtige praktijken, toch?

Michael: Een beetje botox om het hier aan daar weer even wat strakker te trekken moet kunnen, maar het gaat om de hoeveelheden. Zo’n plastic poppenhoofd ziet er zo ongemakkelijk uit en is echt alles behalve aantrekkelijk. Ik snap dat wij het als mannen makkelijker hebben, een George Clooney is daar het levende bewijs van, maar ik vind het ergens ook wel mooi om mijn partner langzaam ouder te zien worden. Samen oud worden, dat wil toch iedereen?

Chris: Doe lekker wat je wilt, maar ik heb net zoveel met plastische chirurgie als met het Nederlands kampioenschap curling. En da’s bijzonder weinig. Bij botox denk ik aan Robert Schumacher, aan Linda de Mol en ten onrechte aan de emotieloze mimiek van Jerney Kaagman. Iedereen maakte altijd geintjes over haar blinkende botoxhoofd, maar jaren later bleek dat ze de ziekte van Parkinson heeft. Arme Jerney. Zolang je er niet uitziet als een bejaarde Shar-pei hond, zou ik adviseren om de botoxklinieken lekker links te laten liggen. Accepteer gewoon dat je ouder wordt.

Odog: Niet iedereen is perfect, dus stoor je niet aan je spiegelbeeld. Je bent nu eenmaal geen model dat rechtstreeks uit een magazine komt. Mocht je toch onzeker blijven, bijvoorbeeld doordat je omringt bent door bloedmooie vriendinnen, wees dan zo slim om je te omringen met minder knappe vriendinnen. Toch wel aan de botox? Wacht dan in ieder geval even tot ná je 35e

2. Borstvergroting

Borstvergroting 1klein

Tom: Van grote nepbosten ben ik geen groot fan. Het valt altijd zo op en komt toch een beetje aanstellerig over. Onnatuurlijk ook: blijkbaar ben je zo gehersenspoeld door het moderne vrouwbeeld dat je de natuur een cupje wilt helpen. Uiteraard ben ik wél fan van rondingen – net als een paar miljard andere mannen. Daar kunnen we niks aan doen, dat zit er nu eenmaal in. Tegen de vrouwen die denken dat ze hun natuurlijke ‘tekortkomingen’ moeten corrigeren om ons mannen te plezieren zou ik willen zeggen: voor mij hoef je het niet te doen.

Michael: Ik ga niet liegen, natuurlijk zijn volle ronde borsten mooi en vinden veel mannen dit geil. Maar geloof me, dit komt door de associatie van grote (neppe) borsten met porno. Ik heb in mijn studententijd toevallig als regisseur gewerkt bij een soft-erotisch TV-programma. Daar heb ik aardig wat echte en neppe borsten gezien en moet concluderen dat ik persoonlijk de voorkeur geef aan echt. De neppe borsten zagen er te vaak raar uit, voelden vreemd aan en waren echt niet zo geil als het misschien vooraf lijkt. Mocht je toch echt ongelukkig zijn met je boezemsituatie, laat het dan zo natuurlijk mogelijk lijken… het zijn geen ballonnen.

Chris: Lolo Ferrari! 22 operaties, een omvang van 130 centimeter, een gewicht van 3 kilo per stuk en maatje 36T. Yep, die lustte er wel pap van. Kijk, alle begrip dat je een borstvergroting neemt als je het moet doen met een minimale cup A. Borsten zijn immers het toonbeeld van vrouwelijkheid en hartstikke prettig om aan te raken bovendien. Maar het moet altijd in verhouding met het lichaam zijn. Niet twee van die skippyballen op een rank vrouwenlijfje van 1.55 meter. Dat is gewoon lachwekkend.

Odog: Eerlijk is eerlijk: ik ben een B&B (borsten & billen) man. Ik kan dan ook niet echt iets aanmerken op nepborsten. Sterker nog, ik zie dit liever dan bijvoorbeeld botox. Wat ik wél afschuwelijk vind is als je totaal geen figuur van onze lieve heer hebt gekregen, dus ook geen sexy holle rug of bil hebt, maar vervolgens wél je borsten laat doen. Dan lijkt het van de voorkant alsof er een super gestroomlijnde auto aan komt rijden, maar wanneer je bij het passeren verwachtingsvol je hoofd omdraait, een strijkplank/figuurloze achterkant aantreft! Dan ben je toch een beetje teleurgesteld. Maar mij hou je niet voor de gek: als je aan komt lopen met een volle borst, kijk ik meteen naar je heupen. Een vrouw met bil heeft namelijk het hele curves pakket. Maar: liever bil dan borst!

3. Lipfillers

Tom: De stiff upper lip die bij oudere celebrities en societyvrouwen zo in trek lijkt te zijn heeft een vreemd, vervormend effect op het hele gezicht. Een mond en de huid eromheen horen te bewegen, maar lipfillers bevriezen de bovenlip juist. Lach en het lijkt of je elk moment uit je vel kunt scheuren. Vrouwen die al op jonge leeftijd last hebben van veel rimpels rond de mond gun ik hun tochtje naar de plastisch chirurg, maar zo’n 18-jarige Kylie Jenner die aan de lipfillers gaat zet ik graag een paar uur in een afgesloten ruimte met Maarten van Rossem.

Michael: Kijk uit voor de duckface! Ik moet er niet aan denken dat mijn vriendin op iedere foto staat met 2 van die opgepompte lippen. Mocht er nou echt niks boven of onder je mond zitten, dan vooral lekker doen. Al denk ik wel dat ik in mijn leven maar een paar vrouwen heb gezien met zulke kleine lippen dat het mijn aandacht trok. Lippen passen juist vaak goed bij de grote en vorm van het gezicht, dus het is dan ook vaak raar om ze groter te maken dan ze zijn. Niet iedereen wordt knapper met de lippen van Angelina Jolie.

Chris: Tja, niet iedereen is gezegend met de lippen van Angelina Jolie. En dat geeft helemaal niks. Er is dus zo’n gast, Jordan James Parke heet ‘ie, die zo veel op Kim Kardashian wilde lijken dat hij voor meer dan een ton zijn hoofd heeft laten verbouwen. Na de zoveelste operatie waarschuwden de artsen hem voor exploderende lippen. Uiteindelijk kreeg hij last van lekkende lippen en kan hij z’n hoofd niet meer bewegen. Dat vind ik dus geestig. Moet je maar niet zo’n rare kwibus zijn.

Odog: De lippen van een vrouw zijn wel belangrijk, daarom begrijp ik ook hier deels de ingreep wel – maar wat als je het geld niet hebt, zoals tweederde van de bevolking?! Ga je dan de hele tijd lopen janken omdat je geen mooie lippen hebt? Donkere vrouwen of halfbloedjes hebben vaak al mooie lippen van zichzelf. Soms teveel lip, maar dat is geen straf denk ik. (Tenzij je op de fiets zit met harde tegenwind en ze komen in je gezichtsveld.) Heb je niet zulke volle lippen? Stop met janken en work with it, girls. Be the best with less lips en je kunt zoveel oefenen als je wilt. Genoeg boys als proefkonijnen. Desnoods vraag je je vriendin die ook weinig lip heeft of ze met je wilt oefenen, maar alles beter dan die naald.

4. Liposuctie

woman checkig her cellulite on the stomach

Tom: Op basis van bovenstaande foto zeg ik: DOEN! Mensen die veel overtollig vel met zich meeslepen, bijvoorbeeld omdat ze de strijd tegen overgewicht hebben gewonnen, komen daar alleen vanaf met een medische ingreep. Vrouwen met een beetje gezond spek op de heupen moeten zich, vóór ze hun afspraak bij Robert Schoemacher maken, eerst goed beseffen hoe graag mannen dat vastpakken. Kortom: als je zelfs met eindeloos sporten en verantwoord eten niet van het vet afkomt dat zich op vreemde plekken heeft opgehoopt, dan is liposuctie wat mij betreft een oplossing. Maar wel echt als laatste redmiddel.

Michael: Oké, deze is lastig. Ik zou zeggen ga eerst sporten en diëten om het strakker te krijgen. Een goed leef- eetpatroon is zo bepalend. Mocht het dan toch nog niet lukken, be my guest. En ja, die zwangerschap doet niet iedere vrouw goed, maar het op een natuurlijke manier oplossen geeft toch zoveel meer voldoening?

Chris: Oh ja, dat je je vetrollen laat wegzuigen. Klinkt echt heel ranzig. Wat is er mis met een ouderwetse sportieve work-out? Enfin, ik weet er het fijne niet van. Ik weet wel wat anders. Dit jaar was er een model uit Equador die bij een missverkiezing een auto, tablet én een cosmetische ingreep t.w.v. 1000 dollar naar keuze won. Ze ging voor de liposuctie van de buik. Dat ging niet van een leien dakje, want op de operatietafel verruilde ze het tijdelijke voor het eeuwige. De schlemiel. Saillant detail: de arts die haar opereerde zat in de jury van de missverkiezing.

Odog: Het ligt een beetje aan de beweegredenen van deze ingreep. Stel: je bent bevallen en je hebt je daarna suf getraind maar nog steeds niet het gewenste resultaat behaald. Je wilt je weer een beetje sexy voelen voor je man, en dat wil nog niet aardig vlotten… dan zeg ik: meid, wegzuigen die handel! Maar in het geval je gewoon een veelvraat bent of een verkeerd zelfbeeld… ga trainen, blijf trainen en houd in je achterhoofd dat niet iedereen perfect is.

5. Bilvergroting

Power 105.1's Powerhouse 2013 Presented By Play GIG-IT - SHOW

Tom: Het lijkt me heel ongemakkelijk, van die billen die halverwege je hamstrings hangen. Maar ook fascinerend om altijd op een gigantisch achterwerk te zitten. Ik moet meteen aan Anaconda denken, een ongeëvenaarde bilimplantatenparade. Maar uiteindelijk valt een bilvergroting gewoon in de categorie borstvergroting: het is een absurde combinatie van ijdelheid en onzekerheid. Wat ik me ook afvraag: hoe ziet dat eruit als je straks 80 bent? Nicki Minaj als oma, ik kan niet wachten!

Michael: Dit is toch gewoon een trend? Billen zijn juist zo’n deel van het vrouwelijk lichaam wat in bijna iedere maat en kleur mooi is. Natuurlijk kan het voorkomen dat je de billen hebt van een meisje van 11 en wil je er een beetje vorm in brengen zodat het past bij je lichaam en leeftijd, maar je wilt toch niet dat er iemand bij je achterop kan. Plus, het idee dat er iets in je billen zit… Je zit echt super vaak op je reet!

Chris: Ik ben absoluut een uitgesproken liefhebber van een welgevormde, ronde derrière die zacht van aard is. Maar een implantaatkont? Da’s toch weird. De opgevulde bilpartijen die ik op het wereldwijde internet heb mogen aanschouwen doen mij bovendien bitter weinig. Kim K, Nicki… ik zou ze het bed  niet uitschoppen, maar idealiter gezien ietwat too much achterwerkvlees. Ik ben wel extreem nieuwsgierig hoe zo’n silobips aanvoelt. Vrijwilligers? (nummer bij redactie bekend)

Odog: Wanneer is je bil te klein? Stel, je bent uitgeweest met een vriendin en zij had een magneet-effect jurkje aan. Online gekocht. Hakjes eronder. Je bekeek haar en zag dat de borsten in verhouding waren met d’r billen. Ik denk dan: op het moment dat je acht centimeter hakken aantrekt en voor de spiegel staat in je meest sexy/classy jurkje waarvan je zeker weet dat dit altijd werkt bij de man… maar het komt nóg niet in de buurt van je vriendin, dán mag je over een bilvergroting nadenken. Maar er zijn natuurlijk ook andere methodes. Zoals sociaal doen en in een groep gaan sporten met andere lotgenoten die billen willen hebben. Misschien kun je met z’n allen squatten onder het mom ‘WIJ KRIJGEN BIL’. Je kunt van niets altijd iets proberen te maken. Met zelfverzekerdheid heb je altijd een lekker kontje (als je weet wat je draagt), maar een echt lekkere bil is als je het vastpakt met twee handen, tegen elkaar aan kan drukken en squeezen. Hahaha!

Lees het hele interview met Sophie Hilbrand in VIVA 40, deze week in de winkel! Meediscussiëren over dit onderwerp? Dat kan op ons forum! Klik hier voor het topic over plastische chirurgie.

Lees ook: 

VIVA’s mannenpanel deel 1: Piercings

Beeld: iStock, Getty Images, privéarchief