VIVA’s mannenpanel – deel 4: HOT or NOT editie 2016

michelle kopfotoDe verschillen tussen man en vrouw: het blijft, voor mij in elk geval, een onuitputtelijke bron van vermakelijke contrasten. Want hoe leuk ik iets ook vind, het kan zomaar zijn dat het mannelijke geslacht daar héúl anders over denkt. Nu zeg ik niet dat je je daar wat van hoeft aan te trekken, integendeel. Maar hé, het blijft toch leuk om te weten wat the boys denken. Zeker als het om drie heerlijke exemplaren gaat die dat alles ook nog eens op een hilarische manier kunnen verwoorden. Deze week vind je in VIVA 53 de grote Hot or Not-special en onze mannen zijn uiteraard niet te beroerd hun ongezouten mening te geven ove r deze trends.

Even voorstellen…

En over welke drie boys heb je het dan, Michelle? Nou, VIVA’s fijne mannenpanel bestaat uit niemand minder dan Chris Riemens (hoofdredacteur van FHM), Michael Moussaid (alias DJ MikeyNice) en Tom Springveld (manager bij MEN TODAY). Drie heren met verstand van zaken naar wie we, nou ja, gewoon graag kijken. En luisteren.

seventies

De seventies-look

Chris: Is de seventies-look weer helemaal in, ja? Of niet? Ach, wat zal het ook. Iedereen moet lekker aantrekken waar hij of zij zich prettig in voelt. Als je billen perfect uitkomen in die broek met wijde pijpen: trek ’m vooral aan. Als die turquoise flaphoed je ogen zo mooi accentueren, zet ’m vooral op. Maar wat mij betreft blijft die seventies-shit: stof sprokkelen in de oude doos op zolder.

Michael: O, o, de seventies-look. Kunnen we die niet gewoon lekker in de seventies laten? Ik begrijp ook wel dat dat een periode was waarin alles kon, zonder echte regels voor mode. Vrijheid, blijheid en anders zijn dan de rest. Maar laten we toch even met z’n allen lachen om die periode en blij zijn dat we er nu niet meer bijlopen alsof we net onze hele verkleedkist hebben geplunderd. Kleding moet toch juist de mooie delen van je lichaam accentueren? De meeste vrouwen hebben zulke mooie benen: waarom zou je die dan verstoppen in een broek met wijde pijpen? Of waarom zou je je gezicht verstoppen onder zo’n megagrote flaphoed? Ik zou zeggen: Not! Laat zien wat je hebt, dames.

Tom: Hot, mits goed gedragen. Aan de flared jeans heb ik moeten wennen, maar nu zie ik de lol er wel van in. Het belangrijkste van de seventies-look lijkt me dat je het zelf niet al te serieus neemt en dat de speelsheid van je outfit ook tot uiting komt in je karakter. Anders wordt het toch een beetje een verkleedpartijtje en carnaval is nog ver weg (al zullen fanatieke ‘Alaaf!’-roepers dat tegenspreken).

sixpack

Vrouw met sixpack

Chris: Dik in orde als een vrouw is afgetraind, maar ze hoeft geen blokjesbuik te hebben. Dan zou ze gespierder zijn dan ik. Niet dat dat heel moeilijk is, maar dat is dan toch een in kleine barst in m’n testosteronspiegel. Nee hoor, doe mij maar een Jamón Ibérico-hammetje. Superlekker, slank en met een beetje vet op de randjes.

Michael: Natuurlijk is het goed om aan je gezondheid te werken en je ideale gewicht na te streven. Veel sporten, gezond eten en je goed voelen. Maar voor mij hoeft een vrouw niet afgetraind te zijn: een lief klein buikje wint het toch echt van een buik met een sixpack. De sixpack doet me alleen maar denken aan al die mannen in de sportschool die dagelijks 100 kilo lopen af te pompen en de hele zomer zonder T-shirt door de stad paraderen. Alles behalve vrouwelijk, duidelijk een Not dus.

Tom: Not. Een strakke buik is fantastisch, maar een daadwerkelijke sixpack – 1, 2, 3, 4, 5, 6 – gaat me een stapje te ver. Tenzij je Dafne Schippers heet en kampioen van beroep bent. Uit de mond van een vegetariër klinkt dit misschien een beetje vreemd, maar het mooist is een buik met een ietsiepietsie spek. Vinden wij mannen lekker.

pyjama

De ouderwetse pyjama

Chris: Ergens heeft het wat schattigs, zo’n pyjama. Vooral als ze vijf jaar oud is, verstoppertje een leuk spelletje vindt en twee dansende staartjes op d’r achterhoofd draagt. Niet als je een volwassen zelfstandige vrouw bent en serieus genomen wilt worden door de mannelijke helft van de bevolking. Een beetje geduld dames, het wordt vanzelf warm onder de dekens.

Michael: Not! Maar als je alleen thuis bent, kan ik me voorstellen dat het je even niets uitmaakt – als het maar lekker zit. Het enige wat ik me afvraag is: waarom heb je ’m ooit gekocht? Er zijn tegenwoordig zo veel opties voor comfortabele nachtkleding die wél zijn afgestemd op het vrouwenlichaam. Het is hetzelfde als bij de seventies-look: nachtkleding moet toch juist die mooie delen van je lichaam accentueren. Laat dat vormloze pakje voortaan maar lekker in de winkel hangen en zie er thuis ook op je best uit.

Tom: Hot. Juist omdat elke lichaamsvorm wordt verhuld door een stuk stof met onooglijke print kun je je fantasie de vrije loop laten. Uiteraard binnenshuis te dragen – iets wat sommige vrouwen met een joggingpak-Ugg-combi-fetisj nog weleens willen vergeten. Wel een klein voorbehoud: de pyjama mag wat mij betreft alleen rond bedtijd gedragen worden, niet als huispak. Uit respect voor jezelf en je mannelijke gezelschap.

katten

(Moderne) kattenvrouwtjes

Chris: Een kattenvrouwtje is toch zo’n madam die een legioen van krioelende poezenbeesten in haar huis heeft zitten en waar het riekt naar de verderfelijke geur van vlezige Whiskas? Dank je de koekoek. Een, of vooruit: twee katten vind ik prima. Mooie beesten die bewegen als kleine tijgers. En tijgers zijn de bom. Maar waarom zo veel? Ik vind dat onnodig, smerig en dubieus. Daarnaast ben ik van #teamhond.

Michael: Het lijkt wel een hype, maar het is voor mij toch echt een Not! Dagelijks loopt mijn Facebook vol foto’s van vrouwen en hun kleine, lieve, schattige katje(s) in elke mogelijke pose.  Superleuk dat je zo’n goeie band hebt met je huisdier, maar gaat het niet wat ver om dagelijks je eeuwige liefde voor het beestje online te delen? Ga lekker naar buiten, spreek af met vrienden en geef Poekie maar een kleine knuffel als je weer eens thuiskomt.

Tom: ‘Hot’ en ‘Not’ gaan beide niet op voor kattenvrouwtjes. ‘Schattig’ komt meer in de richting, want zo veel vertoon van liefde heeft toch altijd iets aandoenlijks. Ik ben zelf een groot kattenliefhebber en dus bekend met het vreemde gedrag dat kattenmensen vertonen zodra er zo’n koppig mormel in beeld verschijnt. Vrouwen die lief zijn voor katten zijn over het algemeen ook lief voor jou, zeker als je laat blijken dat je er ‘zo eentje’ bent.

hortus botaniucs

Een hortus botanicus in je huis (je huis vol planten)

Chris: Ha! Ik ken ze. De vrouwen met een wildgroei aan planten in huis. Ik moet zeggen dat me, als ik zo’n huis binnenloop, altijd weer dat overweldigende wow-gevoel bekruipt. Maar wel een ‘wow’ van ‘wow, echt a-relaxed om zo veel planten water te moeten geven’. Wat moet je ook met zo veel groen in je huis? Ga toch lekker in het park wandelen of neem een jaarkaart bij de plaatselijke botanische tuin.

Michael: Planten maken je huis af, maar ik moet er niet aan denken om in een klein indoor-oerwoud te wonen. Voor de natuur ga ik wel naar buiten. In mijn huis hou ik het liever wat strakker en ruimtelijker. Voor mij daarom een Not. Ik ga al niet graag naar het tuincentrum, dus hoef er zeker ook niet te wonen.

Tom: Zelf heb ik de discipline er niet voor, maar een huis vol planten – zoals bij papa en mama thuis – doet me altijd goed. Het geeft rust en kleur. En zuurstof, naar het schijnt. Ik hoop maar dat die minicactussen van Ikea hun werk doen, anders vrees ik voor mijn gezondheid. Later, als ik groot ben, wil ik wel een hortus botanicus in mijn huis, zolang ik er zelf maar geen omkijken naar heb.

Deze week lees je in VIVA onze uitgebreide Hot or Not-special. Bestel het blad hier online, of lees het artikel via Blendle.

Beeld: iStock