VIVA’s grote liefdes- en relatieonderzoek

Goed nieuws: hoe vaak we wel niet klagen, mopperen en zeiken over onze partner, ons liefdesleven krijgt gemiddeld een dikke 8. Dat blijkt uit het grote liefdes- en relatieonderzoek dat is gehouden onder de VIVA-lezeressen.

Uit het onderzoek blijkt dat de lezeressen best wel braaf zijn. Maar liefst 80% is trouw aan haar partner, en is in haar huidige relatie nooit vreemdgegaan. Voor 62% zou vreemdgaan ook een absolute dealbreaker zijn. Maar het gras aan de overkant lijkt toch altijd groener: een derde verlangt stiekem naar de buurman, collega of andere bekende. Opvallend: een kwart van de lezeressen denkt weleens de verkeerde partner te hebben gekozen.

Gemiddeld 2 keer per week
Ook qua sexleven springen de lezeressen niet echt uit de band. Het gemiddelde aantal bedpartners voordat we de huidige relatie kregen is 2 à 3. Slechts 1% had meer dan 50 bedpartners. Ruim een kwart van de lezeressen heeft 2 keer per week seks, waarmee ze mooi op het landelijk gemiddelde zitten. De helft van de vrouwen zou vaker seks willen hebben, de voornaamste reden dat dit niet gebeurt is omdat zij het zelf te druk hebben.

Irritaties horen erbij!
De sleutel tot een succesvolle relatie is humor. Het knappe koppie blijkt op de lange termijn niet heel belangrijk te zien. Gelukkig vindt bijna 90% haar partner nog aantrekkelijk, waarvan 42% zelfs zegt haar partner nog ‘mega-aantrekkelijk’ te vinden. Natuurlijk is niet alles altijd rozengeur en maneschijn, ook irritaties tussen elkaar horen erbij. De drie grootste ergernissen waardoor wij de haren uit onze kop trekken wat de partner betreft: geen initiatief tonen, niets in het huishouden doen en teveel werken.

Benieuwd naar de andere resultaten uit het Grote Liefdesonderzoek? In VIVA12, die vanaf vandaag in de winkel ligt, lees je nog veel meer opvallende uitkomsten!