VIVA’s Vijf: De nieuwste brillentrends, eerste hulp voor je huid en het Internationale Film Festival Rotterdam

De leukste apps, festivals en hebbedingen om deze week te checken, volgens de VIVA-redactie. 

Tekst Daphne Ponsteen

Sexy in de sixties

Geïnspireerd op de unieke meubelstukken van ontwerper Kartell: de nieuwe brillencollectie van Ace & Tate is een absolute musthave! Verrassende vormen en kleuren zorgen ervoor dat je relaxed en hip het voorjaar in gaat. De collectie is vanaf 1 februari verkrijgbaar, online en in de winkels. Prijzen vanaf € 98.

Film & festival

Van 25 januari t/m 5 februari vindt weer het Internationale Film Festival Rotterdam plaats. Ruim driehonderd films gemaakt door zo’n 2500 nationale en internationale regisseurs, producenten en journalisten veranderen de Maasstad in the place to be. Tickets winnen voor IFFR Instant Favorite op 2 februari? Klik hier!

Lazy sunday

Januari is dé maand om tijd voor jezelf te nemen en een goed potje ‘Netflix & chill’ in te lassen. Dat komt goed uit, want Cyell heeft een nieuwe loungecollectie. Zachte stoffen en donkere kleuren maken het de ideale outfit voor een lazy sunday of yoga-workout. Top € 49,95, culotte € 59,95.

Kunst op je koffer

Het werk van graffitikunstenaar Keith Haring (1958-1990) is jaren na zijn dood nog steeds ongekend populair. Dat moet ook Samsonite hebben gedacht: zij hebben zojuist de tweede collectie reisartikelen met de New Yorker gelanceerd. Bij deze collectie draait het helemaal om comfort en reizen, en laat januari nou de perfecte maand zijn om die reis te plannen. Prijzen vanaf € 12.

Vooruit met die huid

In het boek ‘Huid’ legt huidspecialiste Yael Adler ons alles uit over ons grootste orgaan. Want waarom zweten we eigenlijk? En is onze huid doorslaggevend voor onze partnerkeuze? Hét boek voor iedereen die meer wil weten over de gezondheid en verzorging van de huid. Adviesprijs € 18,99.