VIVA’s Vijf: van brommerbios tot Appelpop

De leukste apps, festivals en hebbedingen om deze week te checken, volgens de VIVA-redactie.

Tekst: Saskia Winkens

1. Brommerbios

Dol op korte films? NTR korte film geeft elk jaar een handvol jonge en gevestigde filmmakers de kans om een film van ongeveer 10 minuten te maken. Tijdens de Brommerbios in Utrecht op zaterdag 10 september kun jij ze allemaal zien. De schade? Geen. De avond is gratis. Je kunt koude biertjes bestellen, en vergeet je kleedje en trui niet.
Waar moet je zijn: op het erf van Molen de Ster in Utrecht. Start: 21 Check brommerbios.nl voor meer info.
brommerbios2_600x400-1

2. Festival in je achtertuin

Mis je het gevoel van op een grasveldje liggen tijdens Lowlands? Met de nieuwe partyspeakers van Sony creëer je die feeling gewoon in je achtertuin. Of in het park natuurlijk, als je geen tuin hebt. Met dit krachtige geluid, wat sfeervolle verlichting en een draadloze verbinding heb je een goed feestje.
Voor meer info
sonybox

3. Voor de laatste zonnestralen

De weergoden zijn gul deze september, want er lijkt geen einde te komen aan de zomer. De komende week piekt de temperatuur zelfs meerdere keren boven de 30 uit. De kans is dus groot dat je het strand of zwembad nog even opzoekt. En wat is dan leuker dan ronddobberen op een pizzapunt?
Bestellen kan hier
pizzapunt

4. Theater op Instagram

Allround artiest Eva Bartels verrast haar Instagram-volgers regelmatig met arty, cabareteske video’s. Elke keer kruipt ze in een geinige rol, van glamourpoes tot eenzame dame en tevergeefs diëtende vrouw. Zeker even volgen!
evabartels

A social butterfly afternoon… #youmustcreate #art #newfriends #paperfriends

A video posted by EvaBartels Short Films (@evabartels) on

Landjuweel junks #sex #drugs #rocknroll #macarons

A video posted by EvaBartels Short Films (@evabartels) on

5. Appelpop

De festivalzomer is nog niet afgelopen: dit weekend kun je meeblèren met Marco Borsato en Guus Meeuwis. Ook de Chrystal Fighters en De Jeugd van Tegenwoordig zijn van de partij. Je moet er wel even de trein voor pakken naar het Gelderse Tiel. Maar Appelpop is dan wel helemaal gratis.
Waar moet je zijn? Op de Waalkade in Tiel, vrijdag 9 september vanaf 19 uur en zaterdag vanaf 13 uur.
appelpop