VIVA’s Vijf: Glutenvrij ontbijtkoek en kleurige kaarsen

De leukste apps, festivals en hebbedingen om deze week te checken, volgens de VIVA-redactie.

Tekst: Fiona van Kessel

Peijnenburg_Mini_Appel_Kaneel_Repro_large_4406562495

Glutenvrij ontbijtkoek

Peijnenburg kwam deze week met een nieuw assortiment. Er liggen maar liefst tien nieuwe items in de winkel. Onze favoriete zijn vooral de zakken met mini’s. Pas maar op: deze kleine ontbijtkoekjes zijn zeer verslavend! Andere nieuwe items zijn: seizoenskoek, spelt & rogge, haver & rogge, biologisch spelt, biologisch spelt & rogge, 100% honing, en glutenvrij. Verkrijgbaar bij Albert Heijn.

kaars_colors

Karma Kaars

Ben jij die simpele waxinelichtjes ook zat? Bij kaarsenmakerij ‘Colors’ worden de mooiste exemplaren gemaakt én verkocht. Colors is onderdeel van de Regenbooggroep, een inloophuis voor daklozen. Zij stoppen hun hart en ziel in het maken van de kaarsen. Laat je verrassen en bestel een kaars online, bij Amsterdammers wordt ie zelfs gratis met de bakfiets bezorgd! Je kunt natuurlijk ook altijd even langskomen in de winkel.
Kaarsenmakerij Colors, Bilderdijkstraat 184, Amsterdam. Kaars: € 5,50 per stuk.

Schermafbeelding 2016-08-11 om 13.20.00

Kleine wasjes, grote wasjes

Snel en easy je was sorteren met deze stapelbare wasboxen. Als legoblokjes kun je deze wasmanden van Brabantia op elkaar stapelen. Zo hoef je niet vlak voor het wassen die overvolle wasmand nog te sorteren. Zo ben je minder tijd kwijt en minder ruimte: je bouwt immers in de hoogte. De boxen zijn gemaakt van stevig textiel en kunnen tot 35 liter wasgoed aan.
€ 29,95 via VT Wonen

Man Repeller

Een website over alles wat je wilt weten over: mode, feminisme, cultuur, beauty, wellness, relaties en carrière. Man Repeller is opgericht in 2010 door Leandra Medine en heeft met zijn unieke stijl ons hart verovert. De artikelen op de website zijn slim en eerlijk geschreven, staan bovendien vol humor en zijn lekker brutaal.

Joep-van-Aert-3-1-680x454

Foto: Amsterdam 2014, Joep van Aert

De Parade Amsterdam

Na Rotterdam, Den Haag en Utrecht is de parade nu eindelijk in Amsterdam. Op vrijdag twaalf augustus vlijt het vrolijke kunstfestival weer in Amsterdam neer. De parade is Nederlands grootste mobiele theaterfestival. Jaarlijks zijn er meer dan honderd theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen te zien. De meeste zijn speciaal voor het festival ontworpen. De Parade begon de tour op 23 juni in Rotterdam en staat nu van 12 t/m 28 augustus in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam.
Kijk voor meer informatie en tickets op de website: http://www.deparade.nl/