VIVA’s vijf: van inspirerende carrièrevrouwen tot vliegtickets ruilen

De leukste apps, festivals en hebbedingen om deze week te checken, volgens de VIVA-redactie.

Tekst: Fiona van Kessel

Wijnglas viva's vijf

Geen gezeur, meer wijn

Met dit originele wijnglas van Bloomingville is er altijd een reden om ’s avonds een wijntje te drinken, hoe je dag ook was. Leuk om cadeau te doen of hou ’m zelf. Eén puntje van kritiek: dat good day-streepje zit veel te laag op het glas, natuurlijk… Proost!

15,- via VT Wonen

VIVA 400: On the move

Misschien heb je het al voorbij zien komen op Net5: het programma On the move. Hierin rijdt blogger Yara Michels in een Renault door het hele land om VIVA400-vrouwen te interviewen over hun carrière. Ondernemende, inspirerende en creatieve vrouwen die uitblinken in hun vakgebied en die de VIVA400-award in de wacht sleepten of in de running waren voor deze prijs. On the move wordt van zondag tot en met woensdag om 17:45 uur, 21:15 uur, 00:00 uur en 01:00 uur uitgezonden bij Net5.

 Jezelf of iemand anders nomineren voor de VIVA400 van 2016? Klik hier! Nomineren kan tot en met 16 september.

rebel for a cause viva's vijf

Rebel Festival

Op zaterdag 24 september wordt de Prodentfabriek in Amersfoort omgetoverd tot een spetterend muziekfestival met een heuse biertuin, een cocktailbar, lekker eten en optredens van onder anderen Diggy Dex, Wudstik, 3JS, Niels Geusebroek en Karel J. Schepers. Je feest hier voor een bijzonder doel: de opbrengst gaat naar stichting Rebel for a Cause. Met het festival wil de stichting op een positieve manier donaties werven voor de Amersfoortse baby Rebel, die in februari werd geboren met een zeldzame hersenafwijking en een operatie in het buitenland nodig heeft. Daarnaast zet de stichting zich in om kinderen en ouders te helpen die in een vergelijkbare situatie zitten.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.rebelforacause.nl en kosten €20.

trade your trip viva's vijf

TradeYourTrip

Vliegtickets geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Of op zoek naar een goedkope lastminute? Via TradeYourTrip, een soort TicketSwap voor vliegtickets, kun je eenvoudig vliegtickets kopen en verkopen. Handig, want vaak is annuleren kort voor vertrek niet meer mogelijk of zijn de annuleringskosten ontzettend hoog. Als verkoper bepaal je zelf je verkoopprijs en pas als je trip is verkocht, betaal je een vergoeding aan TradeYourTrip. Losse vliegtickets doorverkopen is wettelijk (nog) niet toegestaan, dus die vind je op de site niet. Wel kun je er terecht voor pakketreizen, samengesteld door reisorganisatoren. Vlucht en overnachting aan het Gardameer, anyone?

Tradeyourtrip.nl

Career Girl Daily

Dit Britse online magazine is de perfecte blog voor jonge carrièrebewuste vrouwen. De website staat vol tips en artikelen, die variëren van luchtige stukken als: ‘10 Life Lessons We Learned From Sex and the City’ tot ‘What I Learned From Faking Confidence At Work’. Ook dingen die het leven leuker maken naast je carrière, zoals lifestyle, mode en beauty, worden besproken. Een inspirerende en motiverende blog die echt een bezoekje waard is.

Careergirldaily.com