VIVA’s Vijf: lama zonder drama

De leukste apps, festivals en hebbedingen om deze week te checken, volgens de VIVA-redactie.

Tekst: Fiona van Kessel

Nooit genoeg armcandy

Armbanden zijn net tassen, je hebt er nooit genoeg. En de Kanan van À la is echt uniek! De goudkleurige armband is gemaakt van gerecyclede Australische munten en wordt met de hand gemaakt in een klein dorpje in India. De twee schildpadjes aan het uiteinde maken ’m helemaal af. En omdat hij gemaakt is van buigzaam materiaal, past hij echt iedereen.
'jhh

€ 29,95 via Living.nl

VIVA’s roze nummer

Ja ja, shameless self-promotion. Maar we zijn gewoon erg trots op ons roze nummer van deze week over liefde en tolerantie. Nog altijd vindt een derde van de Nederlanders een stel zoenende mannen in het openbaar aanstootgevend. In onze speciale pink issue besteden we daarom aandacht aan seksualiteit in Nederland, met de focus op vrijheid. Een groot goed dat altijd afgedwongen moet worden en uitbundig moet worden gevierd.

pink-issue-viva (1)

VIVA 31 ligt nu in de winkel. Bestel ’m hier of lees ’m online via Blendle

No drama lama

Dit geweldige Instagram-account moeten we even in het zonnetje zetten. Knuffel lama reist de hele wereld over om zijn filosofie te verkondigen: life is better without drama. Lama With No Drama (@llamawithnodrama) omschrijft zichzelf als: ‘One happy llama against the world’s drama. For a daily dose of smiles. #llamawithnodrama’ De pagina bestaat uit reisfoto’s van een altijd glimlachende knuffellama. Eylül Savaş hoopt hiermee mensen wat afleiding te bezorgen en alle ellende in de wereld even te laten vergetekn.

Koploper

Het leven is te kort voor een saaie koptelefoon. Deze is funky, uitgevoerd in vier exciting kleuren en zit supercomfortabel. De Kreafunk aHead koptelefoon werkt op bluetooth, dus kun je draadloos naar muziek luisteren. Met knopjes op het oor van de koptelefoon kun je het volume regelen en eventueel een binnenkomende oproep beantwoorden.

thumbnail_Schermafbeelding 2016-08-04 om 15.21.19

€ 99,95 via Living.nl

Endless summer

Hello Sunshine van me&mats is op regenachtige dagen het zonnetje in huis. De kaars ruikt lekker fris naar patchoeli en grapefruit en van het vrolijke design met gekleurde vogels en bloemen word je helemaal happy. De kaars is volledig met de hand gemaakt en bestaat voor 75 procent uit paraffine en 25 procent uit eco-sojawas. Je krijgt er een bijpassende waxinelichthouder bij.

Schermafbeelding 2016-08-04 om 15.23.35

€ 19,95 via VT Wonen