VIVA’s Vijf: van Marilyn Monroe tot Pluk Mini

VIVA's Vijf

De leukste apps, festivals en hebbedingen om deze week te checken, volgens de VIVA-redactie.

Tekst: Elfi Voorhuis

1. Pluk Mini

Speciaal voor de mini’s: openluchtfilmfestival Pluk de Nacht organiseert zondag 7 augustus een editie voor kinderen. Er worden workshops gegeven, bij lekker weer is er een zwembadje, je kunt gratis limonade drinken én in de Pluktent bekijk je afleveringen van de animatieserie ‘Picnick met taart’.
Vanaf 14.00 uur, gratis. http://www.plukdenacht.nl

Photo credit: Martje Bakker.Originally published on the Daily Pluk.
Photo credit: Martje Bakker.
Originally published on the Daily Pluk.

2. 90 jaar Marilyn – Omzien naar een iconische vrouw

Een kijkje in het leven van een van de meest begeerde én benijde vrouwen ter wereld: Marilyn Monroe. In de Nieuwe Kerk in Amsterdam zie je vanaf oktober meer dan 140 persoonlijke bezittingen van de actrice, van beroemde kledingstukken (hallo witte jurk) tot persoonlijke documenten.
Vanaf 1 oktober

160526-MM-GROTER-BS2_v190526_ZT--1900-breed

3. Rawsome

Raw food stoffig en smaakloos? Niet bij Rawsome in Arnhem. Bij raw food wordt gewerkt met natuurlijke, onbewerkte ingrediënten die tijdens het bereiden niet hoger worden verhit dan 42 graden. Bestel een juice, verras jezelf met een high tea of probeer onze absolute aanrader: de goddelijke rauwe brownie.
Brouwersplein 7 in Arnhem

rawsome2

4. I do(nut)

Nu het ein-de-lijk lekker weer is, kan de bikini weer uit het stof. Float in style en dobber op je opblaasdonut door het zwembad.
€ 22,50 via Giving.

dony

5. Pumpkin the Racoon

Must-follow: Rosie Kemp vond een babywasbeer die uit een boom was gevallen. De moeder was nergens te bekennen en dus besloot ze haar te verzorgen en op te voeden. Nu is Pumpkin de wasbeer een Instagram-sensatie.

Is it time for cuddlez??❤️ #pumpkintheraccoon #raccoon #raccoonsofinstagram #instadaily #instagram #instalike #pet #love #cuddle

Een foto die is geplaatst door Pumpkin The Raccoon (@pumpkintheraccoon) op