VIVA’s Vijf: van Pop Art tot Lomography

De leukste apps, festivals en hebbedingen om deze week te checken, volgens de VIVA-redactie.

Tekst: Elfi Voorhuis

1. Mapiful

De stad waarin je bent geboren, de plek waar je even hebt gewoond of gewoon je favoriete vakantiebestemming. Met Mapiful kun je een unieke poster maken van de plattegrond van je favoriete stad. Vul de plaatsnaam in, zoom in of uit, vul de gewenste tekst in en je persoonlijke plattegrond is klaar. Ook heel cool om cadeau te doen!
Prijzen vanaf € 52 https://www.mapiful.com/

mapiful

2. Manon x Tango collectie

‘A girl can never have enough shoes, right?’ Dat is de lijfspreuk van Manon Tilstra. Manon ken je waarschijnlijk van haar YouTube-kanaal, waarvoor ze dagelijks vlogt. In samenwerking met Tango Shoes heeft ze nu een eigen schoenencollectie ontworpen, bestaande uit elf paar schoenen. Van stoere sneakers en biker boots tot prachtige hakken. Shoppen maar!
Prijzen vanaf € 99,95 bij Tango.

manon x tango

3. Overnachten in een Sphair

Altijd al willen slapen onder de sterren, maar geen zin in muggen, kou en nattigheid? Overnacht in een Sphair, een soort luchtbel waarin je kunt slapen. Hij is voorzien van doorzichtige compartimenten waardoor je naar buiten kunt kijken, een zacht tweepersoonsbed en een houten vloer. Luxe kamperen, inclusief sterrenhemel.
Vanaf € 65 per nacht, alleen te boeken tussen april en september. Via Avontuurlijk Ardennen.

sphair

4. Pop Art Fabrics & Fashion

Bij de Pop Art Fabrics & Fashion tentoonstelling kun je meer dan tweehonderd textiel- en modeontwerpen zien, vanaf de geboorte van de popcultuur in 1956 tot haar ondergang in de loop van de jaren 70. Van de ‘Potato Sack’ die stijlicoon Marilyn Monroe droeg tot dessins van Andy Warhol.
Te zien van 18 juni tot november 2016 in het Textielmuseum in Tilburg.

Textielmuseum

5. Lomography Diana F+ Camera

Vroegâh, voor de tijd van de selfiesticks en digitale camera’s, had je geen idee hoe je foto eruitzag totdat je rolletje was ontwikkeld. Met de Diana F+ camera kun je weer terug naar deze nostalgische tijd. In de sixties was de Diana camera een must have en Lomography heeft deze analoge klassieker nieuw leven ingeblazen.
Camera vanaf € 89 en rolletjes vanaf € 11,90 bij Living.

diana_mini_blauw