VIVA’s Vijf – van romantische boottocht tot culinair kerstfestival

Sinterklaas is nog niet goed terug naar Spanje, of kerst staat alweer voor de deur. Een periode vol stress voor veel van ons, terwijl ie eigenlijk zou moeten behoren tot The most wonderfull time of the year. Om tussen alle drukte door even rustig te genieten, heeft VIVA 5 stressvrije suggesties voor een leuke winterse dag weg.

Pop-up swop shop
Wil je even helemaal weg uit de feestdrukte, maar dan wel in kerstsfeer? Het Element Amsterdam Hotel heeft zijn lobby ingericht als unieke pop-up ‘swop shop’, waar je sfeervolle kerstitems kunt lenen om je hotelkamer geheel naar persoonlijke smaak feestelijk op te tuigen. Kies je favoriete items voor een cosy thuisgevoel en laat, in het kader van het ‘swoppen’, na vertrek zelf een item in de shop achter voor de volgende party-gast. Reserveer je verblijf op de website.

element-amsterdam-hotel-hotelkamer-hoekje

Water Colors Cruise
Geniet t/m 22 januari op een unieke manier van het Amsterdam Light Festival met een boottocht door de Amsterdamse grachten. In anderhalf uur vaar je langs alle bijzonder verlichte kunstwerken en waan je je geheid even in een romantisch Winter Wonderland. Meer informatie vind je op de website van Blue Boat Company.

blue-boat

Allerhande Kerstfestival
Hyperventileer je al als je aan het kerstdiner denkt? Laat je dit weekend (10 en 11 december) kalmeren en inspireren tijdens het Allerhande Kerstfestival in het Utrechtse Spoorwegmuseum met workshops, live kooksessies, entertainment en natuurlijk de lekkerste recepten (met ingrediënten die ook je tienjarige neefje lust), die je er ook meteen kunt proeven. Voor kaartjes en het volledige programma klik hier.

allerhande-kerstfestival-2

Sissy-Boy Kerstmarkt
Op 10 december tovert Sissy-Boy het Amstelveld in Amsterdam weer om tot de gezelligste kerstmarkt van het jaar. Met glühwein, live kerstmuziek, lekker eten en mooie items van Sissy- Boy Homeland en andere jonge ondernemers. De Sissy-Boy Kerstmarkt is gratis te bezoeken.

sissyboy_kerstmarkt_amsterdam-889x450

Castlefest Winter Edition
Ga op 17 of 18 december terug naar de Middeleeuwen op fantasy-festival Castlefest Winter Edition. Met workshops, verhalenvertellers, muziek en een markt vol goblins, elfen, trollen en tovenaars wordt een magische winterwereld geschapen waar alle fantasy-lovers hun hart kunnen ophalen. Klik hier voor de entreeprijzen en het volledige programma.

castlefest