VIVA’s Vijf: van DÂK tot Dandlelight

Viva's vijf

De leukste apps, festivals en hebbedingen om deze week te checken, volgens de VIVA-redactie.

Tekst: Elfi Voorhuis

1. DÂK Rotterdam

Zomer in je bol? In Rotterdam kun je 22 juli t/m 14 augustus het DÂK op! Voor het derde jaar op rij verrijst boven op de parkeergarage APCOA Parking Westblaak een heus pop-upstadspark, waar je kunt genieten van live-optredens, salsa, Rotterdamse dj’s, films en sport. Natuurlijk is een park niet compleet zonder een bbq: op DÂK neem je je eigen eten mee om te bereiden op de gezamelijke grill.
Adres: Parking Westblaak – Hartmanstraat 35. Entree verschilt per dag, kijk op www.dak-rotterdam.nl voor de prijzen.

Dâk Ossip van Duivenbode

2. Dandlelight

Vroegâh blies je vast paardenbloempluisjes de lucht in. Tijd voor een throwback! Lonneke Gordijn, ontwerper en oprichter van Studio Drift, kwam op het idee om echte paardenbloempluis op een lampje te plakken, waardoor het lijkt alsof er een lichtgevende paardenbloem uit een lampje groeit. Het lampje wordt met de hand gemaakt en is ontzettend fragiel, dus wees voorzichtig als je hem uitpakt.
€ 115 via Studio Drift en Klevering Amsterdam.

dandlelight3

3. Nessie Tea Infuser

Of het Monster van Loch Ness bestaat? Nou, wel in je theekopje. Met het Nessie–thee-ei van Ototo heb je geen theezakje meer nodig. Door z’n handige lange nek steekt de infuser altijd boven het water uit. En handig: via de kleine gaten op zijn rug kunnen de aroma’s in je thee trekken, zonder dat de kruiden in je mok belanden.
€ 12,50 via VT Wonen.

nessie1

4. Meijers Single feest

Lamme vingers van het swipen op Tinder? Probeer een keer een singleborrel! Zaterdag 9 juli is de allereerste singleborrel & strandparty bij Meijer aan Zee. Borrelen, eten en dansen in de ondergaande zon: romantischer wordt het dus niet.
Zaterdag 9 juli – Meijer aan Zee – Zandvoort – 25+ – Tickets kun je hier bestellen.

meijerterraszon

5. My McFlurry

In de zomer worden er in Nederland per uur gemiddeld 2.829 (!) McFlurry’s verkocht, aldus McDonald’s. En nu komen ze met iets nieuws: zelf je eigen McFlurry samenstellen. Met vier toppings (pinda, oreo, cornetto en caramel fudge) en drie sauzen (chocolade, caramel of aardbei) kun je je ijsje precies zo mixen dat je er nooit genoeg van krijgt. Inderdaad, dreams come true.

Mix je eigen McFlurry beker