VIVA’s Vijf: van wetenschapper voor één dag tot genieten bij Lorrèn

De leukste apps, festivals en hebbedingen om deze week te checken, volgens de VIVA-redactie.

Kopje erbij?

Heb je ’s ochtends minstens één bakkie nodig om wakker te worden? Met deze hippe beker neem je je cappuccino, koffie of thee gemakkelijk mee in de trein of auto. De Cintigo Pinnacle heeft ruimte voor twee kopjes, past precies in je handtas of bekerhouder en is verkrijgbaar in de kleuren Matte Latte en Watermelon.

vivas-vijf-cappuccino
€ 29,95 via mycontigo.com

Lorrèn live

Hier op de redactie draaien we haar platen he-le-maal grijs; zangeres Lorrèn Rettich. Misschien heb je haar al voorbij zien komen bij ‘De wereld draait door’ of gehoord op Radio 2, waar ze is uitgeroepen tot Radio 2 Talent. Hoe dan ook: op woensdag 5 oktober speelt ze de sterren van de hemel in Paradiso. Zien we je daar?
vivas-vijf-lorren

Klik hier voor meer info en tickets.

Mini-professors

Zin om er dit weekend op uit te gaan met je kinderen (of neefjes, nichtjes of buurkids)? Op naar Amsterdam dan, want dit weekend is het NEMO Science Museum gratis geopend. Het weekend staat in het teken van ‘maken en uitvinden’, dus kleine bezoekers kunnen zelf aan de slag om van alles te ontwikkelen. Een stop-motion animatie, bijvoorbeeld, of een levensgrote tandwielmachine.

vivas-vijf-wetenschapsweekend

Klik hier voor meer informatie.

Hutspot en haring

Ter herdenking van de belegering van de stad tijdens de Tachtigjarige Oorlog viert Leiden dit weekend het Leids Ontzet. Reken op markten, theater, lezingen, muziek en vooral veel feest door de hele stad. En natuurlijk op hutspot en haring met witbrood.

Flag of Leiden, Netherlands.

Klik hier voor meer informatie.

Geluk zit in een klein boekje

Voor iedereen die af en toe wat geluk kan gebruiken: Patrick van Hees, alias de geluksprofessor, brengt het boek ‘Geluk is D.O.M.’ uit. Deze praktische gids gaat over de drie bouwstenen om gelukkig te worden en te blijven: doelen, oplaadpunten en mensen. Handig ezelsbruggetje.

vivas-vijf-geluk-is-d-o-m

Vanaf 5 oktober verkrijgbaar. € 10 via bol.com