VIVA’s Vijf: van Zaans cabaret tot aan XL-stolp

De leukste apps, festivals en hebbedingen om deze week te checken, volgens de VIVA-redactie.

Zaans brullen

Zin in cabaret? René van Meurs won de jury- en publieksprijs op Cameretten 2012 en tourde na deze dubbelslag met veel succes door het land. Dat was lachen. Toch kwam hij zichzelf tegen: gedeukt, gehavend en enigszins in dubio. Op zo’n moment kun je niet anders dan jezelf bij de lurven grijpen en vragen: ben ik nog steeds even goeie vrienden met mezelf? René laat het je weten. Met enorm veel grappen, knappe improvisaties en dat alles in een moordend tempo.

vivasvijf41-2
Waar moet je zijn? Het Zaantheater in Zaandam, zaterdag 15 oktober. Tickets á 16 euro bestel je hier.

Glas vol

In het bezit van een mooie cactuscollectie? Gooi er een stolp omheen. Deze is extra groot, waardoor je er meerdere accessoires of planten in tentoon kunt stellen. Hatseflats!

 vivasvijf41-3

 34,95 via Living.nl

 

Fashion feed

Olivia van het Instagram-account ‘Olivia by nature’ showt dat niet alles supermatching hoeft te zijn. Met haar nonchalante kledingstijl inspireert ze haar volgers. Checken dus!

Okay Okay, somebody stop me?! ? @jolliegoods

A photo posted by Olivia. (@oliviabynature) on

Magical day ? so happy with the world right now??

A photo posted by Olivia. (@oliviabynature) on

 

Lichtpuntje

De herfst is aangebroken. Dat schreeuwt om dikke sjaals, rode wijn en fijne verlichting. Deze lightbox is een aangename toevoeging aan je interieur. Je kunt zelf steeds nieuwe teksten maken door simpelweg de plastic letters op de rij te schuiven.

39 euro via VT Wonen

vivasvijf41-5

Oscar-waardig

De Nederlandse inzending voor de Oscars: die moet je zien natuurlijk. Het verhaal:  De 21-jarige Tonio wordt door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Het leven van zijn ouders, die hun enige zoon op de intensive care zien overlijden, verandert drastisch. Zijn bestaan laat een fantoompijn achter, ze worden in alles om hen heen en in henzelf aan hem herinnerd. Vanaf deze week te zien in de bioscoop. De trailer kun je alvast hier bekijken.

vivasvijf41-1