VIVA’s Weekendtips – 11 t/m 13 december

Het weekend staat garant aan lekker losgaan en stoom afblazen. Maar wat nou als je nog geen plannen hebt? Dan bieden VIVA’s Weekendtips de oplossing.

Knüss Winterfest

11, 12 en 13 december in Utrecht
Utrecht omarmt de winter met Knüss Winterfest. Tijdens dit evenement, als onderdeel van Winter Utrecht, wordt de stad omgetoverd tot één groot winters paradijs, waar je het vanzelf warm van krijgt. Van schaatsen over de ijsbaan, tot aan kerstmarkten en muziek. Dit festival heeft het allemaal. Klik voor meer informatie en het volledige programma van Knüss Winterfest.

Glazen Huis Vlaardingen

11 en 12 december in Vlaardingen
Glazen Huis Vlaardingen wordt georganiseerd door een groep getalenteerde jongeren die elke maand een uitzending maken voor Xperience TV. De opbrengst van Glazen Huis Vlaardingen gaat naar goed onderwijs voor jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Je kunt een bezoekje brengen aan het Glazen Huis in het centrum van Vlaardingen tijdens de non-stop uitzending van 24 uur. Mocht je geen zin hebben om de kou in te gaan, kun je de stream ook gewoon vanaf je warme bank volgen. Klik voor meer informatie over het Glazen Huis Vlaardingen.

Gouda bij Kaarslicht

11 december in Gouda
Al 60 jaar vindt Gouda bij Kaarslicht plaats. Tijdens dit jaarlijkse evenement worden bezoekers van middag tot laat op de avond vermaakt in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, in verschillende kerken in de stad worden gratis concerten gegeven, er worden theatervoorstellingen opgevoerd en de stad wordt tot in de puntjes versierd. Maar zodra het donker wordt, begint de magie pas echt. Het oude centrum wordt dan namelijk geheel verlicht door kaarsen en later op de avond wordt gezamenlijk de verlichting in de enorme kerstboom voor het stadhuis ontstoken. Klik voor meer informatie over Gouda bij Kaarslicht.

Pleinvrees 010

12 december in Factory 010, Rotterdam
Goed nieuws! Er is ook leven tussen ADE en Oud & Nieuw. Pleinvrees houdt ervan om helemaal alleen in de schijnwerpers te staan, daarom hebben ze de rustige datum van 12 december gekozen voor de laatste editie van Pleinvrees in 2015. Ga los op een lekkere line-up verdeeld over twee area’s. Klik voor meer informatie en tickets voor Pleinvrees 010.

Now & Wow Festival

12 december in Maassilo, Rotterdam
Now & Wow is een indoor festival waarin muziek, beeld, design, fashion, theater en optredens worden samengevoegd in een unieke mix en de bezoekers worden gestimuleerd zichzelf ook artistiek te uiten. Een geweldige line-up verzorgt de muziek tijdens het festival waarin alles kan en niets te gek is. Klik voor meer informatie en tickets voor Now & Wow Festival.

Faithless

13 december in Ziggo dome, Amsterdam
Op 13 december komt Faithless, één van de populairste dance-acts aller tijden, naar Amsterdam. Het concert staat geheel in het teken van twintig jaar Faithless, ondersteund door een nieuw album genaamd Faithless 2.0. Klik voor meer informatie en tickets voor Faithless.

Beeld: iStock