VIVA’s Weekendtips – 25 t/m 27 september

Aankomend weekend nog gaten in je agenda en niets om ze mee op te vullen? Check dan VIVA’s weekendtips!

Djemaa el Fna

25, 26 en 27 september in Museumpark, Rotterdam
Na twee succesvolle jaren keert dit gigantische openluchtrestaurant weer terug, deze editie geïnspireerd door Marrakech. Rotterdamse ondernemers creëren gerechten van over de hele wereld, afkomstig van alle rijke eetculturen van de stad. Naast eten proeven biedt het festival nog meer activiteiten op culinair, literair en muzikaal gebied. Meer informatie over Djemaa el Fna en tickets vind je hier.

Goes Modestad

25, 26 en 27 september in de binnenstad van Goes
De vierde editie van dit evenement kent een tal van modeshows, activiteiten en een foto-expositie in samenwerking met twee grote Goese modetalenten. Enkele hoogtepunten van het evenement zijn de levende etalages, een duurzame kledingruil en een pop-up markt. Meer informatie over Goes Modestad vind je hier.

Rotterdam Pride

25, 26 en 27 september in Rotterdam
Dit jaar is het thema ‘sexuele en culturele geaardheid’, in het teken van de 174 nationaliteiten en diverse geaardheden die samenleven in de stad. Het evenement biedt de beste balans tussen cultuur en party en kent een boordevol programma. Meer informatie over Rotterdam Pride vind je hier.

Nachtparade

25 september in de Marktkantine, Amsterdam
De Nachtparade is meer dan een feest, het is een stadssafari vol kunst, muziek en cultuur. Een avond vol creativiteit, verbazing en avontuur met live muziek, dj’s, acts en visuele kunsten, met als dresscode: dieren. Meer informatie over de Nachtparade en tickets vind je hier.

Oktoberfest

26 september bij Amsterdam Roest
Oktoberfest begint in Amsterdam! Het dagprogramma staat geheel in het teken van Duitse volksliederen, bier en lederhausen en in de avond kun je helemaal losgaan op de beste Duitse muziek. Daar zeg je geen ‘nein’ tegen. Meer informatie over Oktoberfest vind je hier.

Chocoladefestival

27 september in Zuthpen
Is er echt meer toelichting nodig? Het is een evenement geheel in het teken van chocolade. Er zijn enorm veel activiteiten bomvol chocolade, zoals demonstraties bonbons maken, chocoladebier proeven, kunstwerken van chocolade en nog veel meer. Meer informatie over het Chocoladefestival vind je hier.

Beeld: iStock