VIVA’s weekendtips – 31 juli t/m 2 augustus

viva's weekendtips

Zin om dit weekend erop uit te gaan, maar nog een lege agenda? Check hier VIVA’s weekendtips!

Amsterdam Kookt

30 juli t/m 2 augustus op NDSM-werf, Amsterdam
Amsterdam is weer een foodfestival rijker! Op de NDSM-werf vindt dit weekend voor het eerst Amsterdam Kookt plaats, waar je kunt genieten van kookworkshops, demonstraties van topchefs en foodfanaten en optredens van onder andere Kris Berry en Handsome Poets. Het festival bezoek je gratis, meer informatie vind je hier.

Solar Festival

30 juli t/m 2 augustus aan de Maasplassen, Roermond
Dit jaar vindt alweer de elfde editie van Solar plaats en het belooft behoorlijk spetterend te worden. Filmisch, extravagant, prachtige decors en moddervette stages. Je kunt er het hele weekend vertoeven inclusief slaapplaats op de camping, of kies je liever voor één dagje losgaan? Tickets koop je hier.

Gay Pride

1 augustus in binnenstad Amsterdam
Na Koningsdag het leukste feestje in de hoofdstad! De jaarlijkse botenparade blijft geweldig om te zien en anders duik je gewoon één van de gezellige kroegen in. Meer informatie is hier te vinden.

Dance Valley

1 augustus in de Velsen Vallei, Spaarnwoude
Het eerste weekend van augustus betekent al twintig jaar maar één ding: Dance Valley! Eén van de oudste festivals van Nederland tovert de Velsen Vallei wederom om in een ware dancebeleving. Onder andere Fedde le Grand, Don Diablo en Blasterjaxx geven een optreden. Informatie en tickets vind je hier.

Vestival

1 augustus op het Malieveld, Den Haag
Je hebt het wellicht wel meegekregen in het nieuws deze week: Chris Brown geeft een optreden op Vestival in Den Haag. Naast de R&B-ster komen ook French Montana, August Alsina, Tyga en Omarion hun kunstje laten zien. De laatste tickets zijn hier verkrijgbaar.

Theaterfestival de Parade

t/m 2 augustus in het Moreelsepark, Utrecht
Met een aantal Parade-klassiekers en een jubileumvoorstelling viert de Parade deze zomer haar 25e verjaardag. In totaal staan er ruim 90 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op het programma, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt. Meer informatie kun je hier vinden.

Sunnery James & Ryan Marciano

2 augustus in Beachclub Bloomingdale in Bloemendaal aan Zee
Deze twee heren zijn naast geweldige dj’s ook nog eens niet vervelend om naar te kijken. Tel daar het strand, de ondergaande zon en een zomers drankje bij op en je hebt een heerlijke zomeravond. Tickets koop je hier.

Beeld: iStock