Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Vlieg je binnenkort met Ryanair? Dit is er veranderd in de regels voor handbagage

ryanair handbagage

Bij Ryanair moest je altijd al goed opletten qua afmetingen van je handbagage. Was het ding te groot, dan had je grote kans dat je bij moest betalen. Vanaf vandaag zijn er nog strengere regels in werking gesteld omtrent je koffers.

Simpelweg is dit wat er veranderd: je mag nog steeds twee stuks handbagage mee (een koffer en een kleine tas), maar het koffertje moet gratis in het ruim. Om het in- en uitstappen een stuk soepeler te laten verlopen en om het volume te verminderen in de cabine, is het alleen nog voor reizigers met priority boarding toegestaan om ook een kleine koffer mee te nemen ín het vliegtuig. Dit kan je als extra optie kopen als je een ticket boekt.

Maar één stuk

Heb je geen priority, dan geldt dat je maar één stuk mee het vliegtuig in mag nemen. En dit gaat dan niet langer meer om een koffertje, maar om kleine dingen zoals een handtas. Deze bagage moet voldoen aan de afmetingen van 35 cm x 20 cm x 20 cm en moet gemakkelijk passen onder de stoel voor je. De overige bagage moet je inchecken bij de gate en verdwijnt dus in het ruim. Een kleine koffer mag dus wel, maar mag niet mee de cabine in.

Grote koffer

De regels zijn ingesteld omdat de vakken boven de stoelen in het vliegtuig vaak bomvol zaten en hierdoor het in- en uitstappen aardig wat vertraging opliep. Ryanair komt klanten ook nog tegemoet bij grotere koffers. Waar je hier eerder nog een aardige duit in het zakje moest doen, is het nu redelijk betaalbaar. Het inchecken van een koffer is namelijk verlaagd van 35 naar 25 euro en het maximaal aantal kilo’s is nu 20 kilo. Eigenlijk alleen maar mooi meegenomen dus.

Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!