Binnenkort op vakantie? Plaats geen foto van je vliegticket op Instagram

Je bent klaar voor vakantie, hebt thuis alle sloten wel honderd keer gecontroleerd en genieten maar. Om met iedereen te delen dat je weg bent, plaats je nog snel even een foto van je vliegticket in je Instagram Stories. Toch kun je dit beter niet doen.

Want hoewel het misschien heel leuk is om het thuisfront jaloers te maken, euh, mee te laten genieten van jouw tripje, is het alles behalve slim. Volgens een blogpost van Krebs on Security kan het namelijk ook heel gevaarlijk zijn.

Barcode

Want al heb je nog zo netjes je naam en vluchtnummer afgeschermd, wat dacht je van de barcode? Hierin zijn veel persoonlijke gegevens opgeslagen. Zo kan hieruit je naam, adres, telefoonnummer en andere reserveringen worden afgelezen. En belandt deze informatie in de verkeerde handen, dan kan daar misbruik van worden gemaakt. Je gegevens kunnen worden aangepast óf zelfs je terugvlucht kan geannuleerd worden. Hoewel een eeuwige vakantie best lekker klinkt, is het toch niet ideaal. Beter buiten beeld laten de volgende keer dus.

banner

Bron: Cosmpolitan | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!