Dit jaar op vakantie? Dit vliegveld in Nederland is het meest klantonvriendelijk

Op het vliegveld begint vaak al de voorpret van je vakantie. Als je eenmaal door de security heen bent, is het genieten geblazen. Toch is deze luchthaven in Nederland uitgeroepen tot één van de meest klantonvriendelijke ter wereld. Oeps.

We hebben het over Eindhoven Airport. Hoewel we het zelf niet zo ervaren, komt het Brabantse vliegveld toch niet zo goed uit de bus. Sterker nog, alleen Koeweit en Lissabon scoorden nog slechter.

Vertraagde

Dit blijkt uit een onderzoek van technologiebedrijf Airhelp. Eindhoven scoort vooral slecht op punctualiteit. Veel vluchten vertrekken niet op tijd en je kan daarom rekenen op best wat vertraging. Hier halen ze dan ook maar 4,90 van de 10 punten. Doordat de winkel- en eetgelegenheden wél goed geregeld zijn, komt het gemiddelde uiteindelijk op een 5,92.

Beste luchthaven

Wil je een keer vliegen vanaf de beste luchthaven, dan zul je het buiten Nederland moeten zoeken. Hamad Internation Airport in Doha, Qatar, prijkt namelijk bovenaan de lijst, op de hielen gezeten door Haneda in Tokyo. Geen zin in zo’n verre reis? Ook de internationale luchthaven van Athene scoort goed. En hee, met Eindhoven Airport is niks mis in onze ogen. Gewoon boeken dus.

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.