Volgens locals: Antwerpen

antwerpen

Jackie Oomen (22) volgt een master journalistiek in Antwerpen. In VIVA deelt ze haar tips.

Waarom is Antwerpen zo leuk om te wonen?

“Het is qua inwoners de grootste stad van België, maar dat merk 
je echt niet. De sfeer is hier altijd heel tof. Het is geen Amsterdam, er hangt een rustige vibe, maar toch is er altijd iets te doen. In de zomer barst het van de evenementen, maar ook in de winter zijn er genoeg knusse plekjes. Er zijn enorm veel fijne koffietentjes en er blijven maar nieuwe hotspots bij komen, zoals de eerste foodhal, Mercado.”

In welke buurt woon je?

“Ik woon in Antwerpen Zuid, in de volksmond ‘op ’t Zuid’ genoemd. Dit is een leuke, hippe wijk met veel cafeetjes, restaurants, mooie huizen 
en een aantal leuke musea, zoals Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen 
en het FOMU (fotomuseum). Samen met mijn vriend heb 
ik een appartementje vlak 
bij Marnixplaats. Je vindt 
hier onder andere Vitrin,
Vietnamees restaurant 
Lucy Chang en de Fiskebar. Veel Antwerpenaren bren-
gen hun vrije avonden en weekenden hier door.”

Shoppen

Moose in the City: conceptstore met Scandinavische touch. Alle merken zijn Scandinavisch en je kunt er terecht voor kleding, interieuraccessoires, boeken… of een tripje Scandinavië. (moose-in-the-city.com)

Uitgaan
Plein Publiek: hier kun je terecht voor een hapje, een drankje en in het weekend een dansje. Artistieke, verscholen plek in Antwerpen Zuid.

Eten & drinken

Kaffeenini: heerlijke bagels, verse limonade en koffie. Mijn guilty pleasure: Color Shot. Een latte met een flinke toef slagroom en smarties. Zowel het eten als het interieur zijn instagramwaardig.

Chillen

Linkeroever: als je genoeg tijd hebt, ga dan zeker via de Sint-Annatunnel (beter bekend als de voetgangerstunnel) naar de overkant van de Schelde. Hier heb je vanaf de bankjes aan het water zicht over de skyline van Antwerpen.

Leuke straatjes

Krugerstraat: straat vol met street-art. Deze graffitiwall is intussen al een begrip onder instagrammers/bloggers. Start in de Krugerstraat (vlak bij de Cogels-Osylei) en loopt door tot het einde van de Minckelersstraat. Als je in de buurt bent, zou ik zeker een kijkje nemen.

Zeker doen
Vlaeykensgang: een wirwar van smalle straatjes op steenworp afstand van de Grote markt. Romantisch plekje!

Meer tips van Jackie? Check VIVA 5! De editie ligt nu in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «