Voor de haters: waarom ‘Wie is de Mol?’ vreselijk is

Wie is de Mol

Deze weken gaat het veel, héél veel over Wie Is De Mol?. Dat is natuurlijk leuk voor de liefhebbers, maar wat minder voor wie er niks mee heeft. Om ook hen tegemoet te komen: hier wat harde woorden van de niet-fans op de redactie over waarom Wie Is De Mol? echt niet leuk is. Zo, dat lucht op.

Dat gelul over clues

Wat Mol-haters zo vreselijk stoort is dat eindeloze gespeculeer over clues in de afleveringen. ‘Nikkie at een muffin, dat begint met de M van Mol’. Dit programma bewijst al 19 seizoenen: je kunt zoeken naar de puzzelstukjes maar de kans is klein dat je het raadt. Is een beetje puzzelen en raden leuk? Zeker. Maar niet de héle tijd, met luide stem, op internet, op werk, en op de bank naast je partner die het geen biet interesseert.

Wie zijn die mensen?

Van die zoveel kandidaten kent iedereen… een kwart? Toch staan alle zelfbenoemde ‘molloten’ bij de koffie-automaat te praten over Dinges van Dinges en Dingetje. Dus het eerste wat je moet doen als je überhaupt bij de trend wilt blijven, is een uitgebreide Google-ronde langs meer en minder bekend Nederland. En goed, dan weet je eindelijk wie Evi is, en dan vliegt ze er weer uit.

En dan die talkshow

Alsof zo’n aflevering van Wie Is De Mol? niet lang genoeg duurt heb je daarna nog een programma óver het programma, met gasten die eerder in het programma zaten, die ook meespeculeren over wie zij denken dat de Mol is. Oh, die talkshow. Het is ook het moment waarop de liefhebber steevast beweert dat ‘even De Mol kijken’ inclusief de nabespreking was. En zo wordt een uurtje uitzitten een hele avond in het thema in Mol-thema.

De nasleep: super originele vakantiegesprekken

Iedereen die naar De Mol kijkt vergaapt zich aan de prachtige beelden van het land. Ja, wij ook. Maar waarom, waarom moet iedereen na De Mol opeens tijdens gesprekken over vakantiebestemmingen beginnen over het land uit het laatste seizoen? Georgië, na seizoen 18, opeens reuzepopulair. Oh wat wist iedereen opeens goed waar dat land lag. Staat er straks weer een kennis op een feestje te verkondigen: ‘Ja Colombia schijnt dus óók heel bijzonder te zijn!’ Alles is mooi met een drone er op!

Niemand overtreft Susan Visser

En wat maakt het ook allemaal uit? Susan Visser was de meest grandioze Mol allertijden. Daar komt geen B-acteur of half bekende presentator ooit overheen.

Toch benieuwd naar Wie Is De Mol? Superguide heeft iedere week een recap zodat je snel bij bent.

Op de hoogte blijven van de leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Superguide
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.