Hoe succesvol zijn de voorgangers van Gaby Blaaser, de Bachelors, in de liefde?

voorgaande bachelors

Afgelopen woensdag trapte Gaby Blaaser haar zoektocht naar de eeuwige liefde af in ‘De Bachelorette’. Hiermee is de 33-jarige fitgirl ’s lands allereerste vrouw die de zoektocht aangaat. Bij vorige edities van het programma stond juist de man centraal. Hoe is het de voorgaande bachelors vergaan? 

In 2003 werd de eerste reeks van The Bachelor uitgezonden op RTL4, destijds gepresenteerd door Irene Moors (even: kun je je dat voorstellen?). Een tweede reeks volgde in 2004 op een zender die inmiddels in de vergetelheid is geraakt: Yorin. De presentatie lag toen al niet meer in handen van Moors, maar ging door naar Rik Luijcx. Maar helaas, ook ditmaal sloeg het format niet aan. Toch werd in 2011 nóg een verwoede poging gedaan, ditmaal met de presentatie in handen van Robert ten Brink. Maar zelfs Docter Love kon niet toveren. Een laatste poging kwam in 2017, ditmaal op Net5, en zette tevergeefs geen zoden aan de dijk. Hoe vergaat het de voorgaande bachelors nu in de liefde?

Roderick Hilhorst – 2003

Irene Moors als cupido, we vinden het maar moeilijk voor te stellen. Toch mocht zij in 2003 de toen 31-jarige Roderick begeleiden in zijn zoektocht naar de ware. De knappe KLM-piloot vond na de opnames een nieuwe liefde, maar dat was niet één van de dames uit het programma. Omdat ie dat nieuwe liefje al had voor de uitzending op televisie, was dat het nodige voer voor de roddelpers. Maar Roderick ontkende altijd dat hij het meisje al kende voor de opnames. Op televisie koos Roderick uiteindelijk voor Gwen, maar die zag ‘ie na de uitzending nooit meer terug. Behalve in de Playboy, waar ze een serie blootfoto’s in kreeg.

Hoe gaat het anno 2020 met Roderick’s liefdesleven? Dat is helemaal op de rit gekomen: 17 jaar later heeft hij twee zoons met zijn huidige partner: een stewardess die Roderick inmiddels vijftien jaar kent. Toch eind goed, al goed dus.

Tekst gaat verder onder video.

irene moors en roderick
Irene Moors en Roderick

Peter Paul Hollink – 2004

In 2004 was het Peter Paul Hollink die de felbegeerde vrijgezel uit mocht hangen in het tweede seizoen van De Bachelor. Al voor de start van de reeks ontstond er al een behoorlijk schandaal rondom de 33-jarige makelaar: hij zou homo zijn en als een graag geziene gast in een Rotterdamse gay-bar was ie daardoor niet de ideale kandidaat voor de 25 wulpse vrijgezelle vrouwen. Hoe het de Rotterdammer na zijn deelname is vergaan is onbekend. Ook over zijn leven als makelaar geeft het internet geen antwoorden.

Tekst gaat verder onder foto.

voorgaande bachelors
Peter Paul

Lars Vreugdenhil – 2011

De derde editie van De Bachelor was na een lange pauze weer bij RTL 4 te zien, met dit keer Robert ten Brink als presentator. Kandidaat Lars Vreugdenhil koos in een zinderende finale in Dubai voor Karin als zijn droomvrouw. Dat bleek ze uiteindelijk niet te zijn en de relatie was bij aankomst in Nederland eigenlijk al voorbij, twee en een halve maand later maakten ze dat wereldkundig. Lars is nu weer bachelor, maar alleen is hij niet! Hij heeft twee kindjes erbij en houdt zich druk bezig met wielrennen van honderden kilometers.

Rutger Vlaming – 2012

In 2012 verhuisde het datingprogramma van RTL 4 naar Net5. Door die move verdween ook de presentator uit beeld. Maar ook De Bachelor uit 2012 heeft er géén droomvrouw aan overgehouden. “Het is natuurlijk heel lastig om het buiten het programma om te laten klikken”, vertelde hij in een interview met VROUW. Inmiddels is hij getrouwd met een dame die niet meedeed aan De Bachelor, maar hem wel van het Net5-programma kende. Hij noemt haar zijn droomvrouw.

Robbert Jonkheer – 2017

Het laatste seizoen van De Bachelor werd uitgezonden in 2017 met Robbert Jonkheer. Hij koos uiteindelijk voor Naddja en voelde vanaf dag één al een vonk. Maar zijn de twee nog samen? Vlak na de finale, waar Naddja werd gekozen als zijn ware liefde, posten de twee een zeer liefdevol bericht op Facebook. We hopen dat jullie hebben genoten. Wij wel, en dat doen we nu nog steeds”, zegt het toen nog gelukkige koppel. Later dat jaar werd echter bekend dat het stel niet meer samen is. Ook dit liefdesverhaal heeft dus geen happy ending.

Leuk al die voorgaande bachelors. En ook leuk – en dapper – dat Gaby Blaaser nu ook een poging mag wagen. Maar zitten we eigenlijk nog wel te wachten op nóg een datingshow? VIVA’s Lise vroeg het zich af en ging in gesprek met verschillende tv en reality-deskundigen. Wat mogen we verwachten van De Bachelorette?

Bron: Superguide.nl
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.