Vraag gewoon: gratis platform voor jongeren met mentale problemen

vraag gewoon

Dat veel mensen mentale klachten ervaren door de coronacrisis is inmiddels wel duidelijk. Al eerdere schreven we over dat velen depressieve gevoelens ervaren door de lockdown en bijbehorende maatregelen. Daarom bestaat er nu het gratis platform vraaggewoon.nl. Een plek waar jongeren hun frustraties kwijt kunnen in een gesprek met een professional. 

Een van de belangrijkste tips als je kampt met depressieve klachten: praat erover. En dat praten kan natuurlijk met een familielid of een vriend(in), maar misschien heb je het gevoel dat je mensen lastigvalt en wil je liever met een professional praten. Allereerst: neem die gevoelens serieus.

Natuurlijk is het helemaal niet raar als je je anders voelt dan normaal. Een pandemie, al maanden na negen uur ’s avonds de deur niet meer uit en niet ouderwets stoom afblazen in een kroeg, discotheek of café. Eerlijk: het is gewoon ruk. De rek is er ook wel zo’n beetje uit, zo zei ook demissionair minster-president Rutte tijdens de laatste persco.

Vraag gewoon

Via vraaggewoon.nl kun je een therapeut bij jou in de buurt vinden die je helpt door middel van een gratis coachgesprek. Samen kijken jullie naar een nieuw perspectief en ze helpen je, zodat jij deze gekke tijd stabieler en gelukkiger door kunt komen. Groot voordeel: het is mega laagdrempelig. Je zoekt via de zoekfunctie een therapeut bij jou in de buurt en kunt dan een afspraak maken. Vind je bellen eng? Stuur dan een mail. En nogmaals: het is vrijblijvend en gratis. Allerbelangrijkste: je hoeft niet bang te zijn dat ze jouw verzoek raar of gek vinden, want de therapeuten hebben zich speciaal aangemeld om je hierbij te helpen.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoord kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis). Mensen met suïcidale gedachten én hun naasten kunnen hier 24/7 gebruik van maken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster