Vragen over make-up die we het meest stellen

vragen make-up

Make-up artist Amanda Rijff heeft inmiddels zo’n 15.000 vrouwen in haar stoel gehad. Met ons deelt ze de vragen over opmaken die haar in de afgelopen dertien jaar het meest zijn gesteld.

Hoe kan je het best de kringen onder je ogen verdoezelen?

“Het pandabeer-effect wil natuurlijk helemaal niemand. Zorg daarom voor een concealer die niet veel lichter is dan je huidskleur. Ga voor maximaal een tintje lichter, maar niet meer. Mijn beste tip is, wanneer je de concealer aanbrengt, dat je dit doet tot aan de plooi van je kringen. Tijdens het uitwerken moet je echter voorbij die plooi, anders maak je je kringen stiekem erger.”

Hoe kan je zonder dekkende foundation couperose toch rustig krijgen?

“Met een bb- of cc-cream creëer je algemene rust op je gezicht. Gebruik vervolgens wat foundation in de tint van je huid, dus niet groen, zoals we vroeger deden. Tip de couperose letterlijk aan, zoom in op de onrustige plekjes. Ga dus niet voor een totaal dekkende foundation, dat zorgt uiteindelijk voor een crackelee-effect.”

Hoe maak je een goede wing?

“Niet iedereen komt weg met een Amy Winehouse-achtige wing. Dat komt vooral door de oppervlakte van je oogbed, de ruimte tussen je wimper en je arcadeboog. Mijn tip is daarom de ‘invisible eyeliner’, dat is letterlijk een eyeopener. Deze eyeliner heeft hetzelfde effect als een gewone eyeliner, maar zie je niet zitten. Met een potlood zet je een lijntje tussen je wimpers. Dat hoeft niet in een keer, dat mag ook schetsend. Hierdoor worden je wimpers optisch langer, je oogkleur intenser en je ogen worden iets naar voren gehaald. Het is een waanzinnig leuke truc om eyeliner te dragen, zonder dat je ‘m echt ziet. Wanneer je ‘m vervaagd door ‘m wat uit te vegen, creëer je een subtiele smokey eye. Ideaal voor als je na kantoor nog naar een etentje moet.”

Make-up artist Amanda Rijff verzorgt regelmatig de visagie van bekende Nederlanders, waaronder Anna Nooshin. Ze heeft haar eigen fashion-, beauty-, en lifestylewebsite en maakt haar eigen vlogs en tutorials. In 2016 was ze een van de genomineerden van de VIVA400. Op 19 mei komt haar boek ‘Flawless’ uit. amandarijff.com

Beeld iStock