Vrees voor zelfmoord Ghislaine Maxwell: alle kleding en lakens in beslag genomen

ghislaine maxwell

Ghislaine Maxwell, de voormalige vriendin en handlanger van overleden miljonair Jeffrey Epstein, zit sinds vorige week vast. Om te voorkomen dat ook zij zich van het leven beroofd, zijn al haar lakens en kleding in beslag genomen. 

Maxwell is gedwongen papieren kleding te dragen en slaapt op een matras zonder beddengoed. Dit meldt The New York Post. Ook wordt er streng op gelet dat de vrouw, die ervan verdacht wordt in samenwerking met Epstein minderjarige meisjes gerekruteerd te hebben voor seksuele handelingen, niet iets aangedaan kan worden door andere gevangenen.

Raadselachtige dood

De rechtszaak tegen Jeffrey Epstein vorig jaar moest leiden tot duidelijkheid en gerechtigheid voor de slachtoffers, maar opnieuw ontsnapte hij aan zijn verklaring en straf door zelfmoord te plegen. Na zijn raadselachtige dood waren de ogen al snel op zijn handlanger Ghislaine Maxwell gericht. Lange tijd leek ze van de aardbodem verdwenen, totdat ze vorige week werd opgepakt.

Zes aanklachten

Achter de tralies in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn in New York wacht Maxwell op haar eerste rechtszaak. Die vindt plaats op dinsdag 14 juli, om 13.00 uur lokale tijd (19.00 uur in Nederland), via een videoverbinding. Er hangt haar een gevangenisstraf van 35 jaar boven het hoofd. De Britse socialite staat terecht voor zes aanklachten. Vier van de aanklachten hebben betrekking op ronselactiviteiten (waaronder het lokken van meisjes, het vervoeren van meisjes en het plannen daarvan) en twee vanwege meineed.

Sekstapes

Met de arrestatie van zijn Ghislaine Maxwell kunnen de geheimen van seriemisbruiker Jeffrey Epstein en zijn machtige vrienden alsnog aan het licht komen. De handlanger heeft namelijk kopieën van alle sekstapes die Jeffrey Epstein maakte. Dat verklaarde een vroegere vriend van Maxwell aan de Britse krant ‘Daily Mail’. ‘Ze zal die gebruiken om haar eigen hachje te redden, als een soort verzekeringspolis. Ghislaine is altijd bijzonder sluw geweest. Natuurlijk heeft ze zichzelf ingedekt’, vertelt de vriend. ‘Als het gerecht bereid is om een deal te maken, kan die omvangrijke videocollectie haar misschien uit de gevangenis houden. Wees maar zeker dat bij sommigen het angstzweet nu uitgebroken is. Als Ghislaine ten onder gaat, zal ze iedereen met zich meesleuren.’

Lees ook: Waarom Ghislaine Maxwell, de rechterhand van Jeffrey Epstein, nooit veroordeeld is

Bron: AD.nl | Beeld: Getty Images
Elle (20) heeft een passie voor mode, muziek, fotografie en koken. Voor VIVA.nl schrijft ze over liefde, trends en alles wat de millennial bezighoudt. En ze is altijd op zoek naar de mooiste covers voor aan haar muur.