Opvallende Marktplaatsverzamelaars

Marktplaats

Armel (42) heeft een hele bijzondere hobby: ze verzamelt alles rondom Barbie uit de periode 1959-1972. Sinds haar achtste is ze in de ban van deze perfecte vrouwen en hun accessoires. Waar bij de meesten de liefde na een tijdje bekoelt, groeit die van Armel alleen maar. Net als haar verzameling.

Armel: “Vroeger speelde ik altijd met de Skipper-poppen van mijn twee oudere zussen. Toen ik 8 jaar was, ging mijn zus uit huis en nam ze de poppen mee. Ik besloot zelf op zoek te gaan naar nieuwe exemplaren en struinde alle rommelmarktjes in de buurt af. Met succes. Ik verzamel nu alles rondom Barbie uit de periode 1959-1972, omdat ze toen nog met de hand gemaakt werden. Naast dat ze heel mooi zijn, laten de kleding en accessoires ook een bepaald tijdsbeeld zien.”

Vriendschap
“Steeds vaker kocht ik spulletjes voor mijn verzameling op Marktplaats en verkocht ik mijn dubbele exemplaren. Toen ik een oude pop online zette, reageerde een vrouw dat ze die pop ook had gehad maar het jurkje niet meer. We raakten aan de praat en een paar dagen later kwam ze langs om het jurkje op te halen en mijn verzameling te bekijken. Het was meteen heel gezellig en we spreken nog steeds regelmatig af.”

Slimme dealMarktplaats
“Het mooiste en waardevolste item uit mijn verzameling is een exemplaar van de eerste Barbies die ooit gemaakt zijn. Je ziet haar hiernaast op de foto. Op internet worden Barbies uit deze eerste reeks voor ruim 6.000 euro aangeboden. Ik kwam haar per toeval tegen op Marktplaats. Natuurlijk waren er al veel bieders. Maar ik herkende de naam van de adverteerder en had toevallig haar nummer. Door haar te bellen heb ik een slimme deal kunnen maken.”

Barbiekamer
“Sindsdien kijk ik ongeveer vijf keer per dag op Marktplaats om te zien of er Barbie-spulletjes uit de periode 1959-1972 aangeboden worden die ik nog niet heb. Mooie en minder mooie. Minder mooie Barbies hebben gewoon veel liefde gehad en dat heeft ook zijn charme. Inmiddels heb ik zo’n 300 Barbies en staat een kamer van ons huis helemaal in het teken van mijn verzameling. Maar ik ben altijd op zoek naar bepaalde items. Avondkleding van eind jaren ’60 bijvoorbeeld of net dat ene schoentje dat ik nog mis. Daar kan je me enorm gelukkig mee maken!”

Barbie4Heb jij op zolder nog Barbies liggen waar je niets mee doet? Maak Armel hier dan blij mee door te reageren op haar Marktplaatsprofiel. Klik hier. Ook kun je meer informatie over haar verzameling vinden op verzamelaars.net en kijk dan bij Barbie 1959-1972.

 

Meer opvallende verzamelingen
Armel is niet de enige bijzondere verzamelaar actief op Marktplaats. VIVA maakte een selectie van de meest opvallende verzamelingen.